Травел Форум

Китен бийч и Еко палас са некоректни работодатели

mira

На 28 юни прочетох обява, че се търсят администраторки за хотел Еко палас в Приморско. Позвъних на посочения телефон, изпратих си автобиографията и ми казаха, че съм одобрена. Пристигнах на 30 юни. Още с пристигането си управителката на хотела г-жа Ирена Цветкова ми каза, че този хотел е взет под наем за този сезон от г-н Петко Николов, собственик на хотел „Китен бийч” в Китен. Трябва да знам, че той много се кара с персонала си, гони го и не му плаща. Аз все пак реших да остана. Трудовия договор подписах 15 дни след започване на работа на 14 юли с № 211.
Появи се обаче сериозен семеен въпрос, който налагаше връщането ми за 1 (един) ден до в къщи.. На 15.07. казах на г-н Николов – управителя на фирмата, че ми се налага да се прибера за един ден, щях да пътувам на отиване и на връщане с нощния влак. Той не ми отговори. На 16 юли сутринта го попитах отново, той ми обясни, че ще си помисли. След 17.30 ч. г-жа Цветкова му позвъни, за да го пита дали мога да тръгна на което той й отговорил „да си ходи”. Аз си тръгнах, въпреки, че бях дошла за целия сезон.
На 22 юли написах писмо на ел. пощата на „Еко палас“ – eko_palas@abv.bg с банковата ми сметка за да ми преведат парите за времето, което съм работила – 1 ден от юни и 16 дни от юли. Отговор не получих. На 29 юли написах писмо до ел. поща, от сайта на фирмата „Холидей ин България” – kiten_beach@abv.bg. Получих писмо от Тереза Ячева, че ще провери случая и ще се свърже с мен. Тя обаче не се обади и когато аз й позвънях тя ме увери, че чакат някакви пари и ще ми изпрати сумата, която ми дължат. Така и не ми я изпрати. Затова искам да предупредя всички, които искат да отидат да работят лятото на морето да са много внимателни с „Холидей ин България” и хотел „Китен бийч” ако искат да се държат с тях човешки и цивилизовано и ако изобщо искат да си получат трудовото възнаграждение в края на сезона.
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 02:13:58 pm от mira »

 

Връзки

Екскурзии и почивки