Травел Форум

туристическа агенция Бохемия

туристическа агенция Бохемия
« -: Февруари 09, 2019, 06:37:22 pm »
Споделям неприятен случай с туристическа агенция Бохемия.
Позволих си да изкажа критика срещу тях на официалния им мейл адрес, която критика според мен беше абсолютно основателна и конструктивна. За отмъщение тези мишки от агенцията са ме сложили в някакъв черен списък. Ха, Ха, Ха аз и  без това не искам да пътувам с тях. Само споделям че старият комунист Байко Байков, чието име беше замесено с трагедията в р.Лим, но се измъкна сух от водата, не търпи никакви критики.
Така е с комунистите -равнис, мирно. Като говориш се мен ще мълчиш. Имайте едно на ум!!!

Неактивен Stravinsky

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Re: туристическа агенция Бохемия
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2022, 11:46:19 am »
Абсолютно съм съглассна с Вас. Пътувахме през октомври 2022 с "Бохемия" до Йордания и преживяхме пълен кошмар!
1. От летището, както сме си със зимните дрехи ни натовариха на автобуса и директно в пустинята дори до тоалетната не можахме да отидем.
2. На летището нямаше вц и не спряхме никъде за такава, а тази екскурзоводка от българската страна каза да стискаме, не предупреди, че в пустинята водата струва 5 динара малката, да си купиш.
3. Местният "екскурзовод" Халед, не обяснява нищо, само показва къде каква болница има, какъв завод и някакви тъпотии, малко факти от Гугъл, не каза нищо за набатейците, за историята.
4. Не ходи с нас като екскурзовод, пуска ни, ние по чуждестранни екскурзоводи се "лепим" да чуем нещо.
5. за парите първия ден още в Акаба, вместо да обясни, да каже нещо, курс, какво, къде, дай 14 динара, ако искаш да ядеш, ей това е чейндж, тук сменяш, това е тук да купуваш. Добре, че не отидохме с него, а седнахме сами в заведение, че измами хората.
6. Мизерен хотел в Акаба, размениха ни с други от групата, които всички се познаваха. Ще приложа снимки
7. В Петра заваля порой с гръмотевици и той, вместо направи нещо, да предложи да сменим дните, най-нагло каза, че това ще ни струва 200 динара за гориво, а той беше виновен, защото програмата нямаше нищо общо като последователност с описаната в сайта на "Бохемия".
8. Арогантното поведение на служителката на Бохемия, когато дъждът заваля и ние се опитахме да кажем, да се направи нещо и тя се държа като пълна простачка, вместо да обясни, да предложи варианти, абе нещо, поне.
9. В свободният ден, Халед заряза всички О в Аман, без пояснения къде-какво има, а други пъти, с други фирми, са ни предлагали с автобуса да ни закарат до центъра или нещо подобно.
10. Непрекъснато ни водеше на много по-скъпи места, излъга нещо за някаква фондация, че били евтини сувенирите, добре че не го послушахме, цените бяха космически!!! Едно магнитче с мозайка - 10 динара, което е около 30 лв.
11. Пълната и постоянна промяна в програмата, НО не направиха изключение за Петра и шляпахме в пороя.
12. Спестява важна информация за туриста, остава в теб чувство, че си измамен
13. Имаше специално отношение към другата половина от пътниците, които почти всички бяха някакви зъболекари от Перник, а Халед е учил зъботехика в Пловдив.
14. Излъга за плажа в Акаба, който беше някак изкопан като лагуна и морето, едно блато с тиня, а платихме 15 динара на човек за това "удоволствие", вътре нямаше места и докато не се развикахме не искаха да ни изкарат шезлонги и чадъри. Много неприятно.
15. Разликите в автобусите - диспенсър за вода, климатик за багажника отгоре, тоалетна, а нашият авробус - пълна мизерия. Добре поне, че климатикът работеше.

Аз първоначално бях платила за Израел, но отмениха датите. Предложиха ми вариант за други дати, но за 1 седмица не можем да си сменим така отпуските, а като си поисках парите, за да ходя на друго място - до 14 дневен срок щяли да ми ги върнат. Демек - след отпуската ми и да не мога да реагирам. Все пак не говорим за 200 лв. И се принудих да избера пак от тяхната програма.

 

Връзки

Екскурзии и почивки