Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Внимавай те много с тази агенция.Записахме се за почивка в Гърция.Платихме всичко и след няколко смени на дати  от тяхна страна и невъзможност да ми осигурят почивката си поисках обратно парите.
Лъжат ме че ще ги върнат всеки момент, но до сега нищо не съм получила.Звъня през ден, но вече не ми и вдигат телефона.
2
Мнения за хотели в България / Апартхотел "Света Анастасия"Банско
« Последна публикация от Nenko - Май 11, 2021, 10:08:12 pm »
Не заслужава и една звезда. Г-жа Анастасия, на която вероятно е кръстен т. нар. апартхотел "Св. Анастасия", прояви рядко срещана наглост и арогантност. Направих резервация за две нощувки и на въпросът колко ще трябва да платя ми беше отговорено 100 лева. На място г-жа Анастасия поиска 150 лева за двете нощувки с обяснението, че дъщеря й е променила цените. Освен това трябваше да платя още 50 лева, за да бъде пуснато парното. Справка в Booking показа, че цената на нощувка в апартамента не е променена от дъщерята на г-жа Анастасия и е 57 лева. Дадох си сметка, че ставам обект на изнудване, но просто нямах полезен ход. Поисках да ми даде касова бележка за платената сума. Беше ми отговорено, че няма касов апарат, но може да ми издаде фактура. Поисках фактура и последваха обяснение, че трябвало да я напише дъщеря й, която била в чужбина. Беше ми обещано, че фактурата ще ми бъде изпратена на имейл. Разбира се това не се случи.

Толкова за непочтенното отношение.

Иначе апартаментът е нов и сравнително чист, обзаведен с възможно най-евтината техника. Проблем е бойлера, който е 50-литров и със сигурност не е най-доброто решение за апартамент, в който могат да се настанят повече от двама души. Матраците са неудобни, а телевизорът е малък. Интернетът е изключително слаб и в по-голяма част от времето е неизползваем.
Със сигурност не бих отседнал отново в този хотел, дори да не ме бяха измамили с цената на нощувките.
3
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнение за Глобал тур
« Последна публикация от bisera - Септември 14, 2020, 03:35:10 pm »
Ние също пътуваме с Глобал Тур и сме доволни, ще продължим да пътуваме с тях.
Има общи условия, с които се съгласяваме при подписване на договор. Договорите нали са за това, а не всеки да си прави каквото си иска и да се отказва. 
"ІII. АНУЛАЦИИ

III.1. Потребителят може да се откаже от еднодневна екскурзия до 30 дни, преди неговото започване без да дължи неустойка. Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена. В случай, че потребителят се откаже от организираното пътуване:
III.1.1. От двадесет и девет до петнадесет дни преди датата на отпътуване му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
III.1.2. От четиринадесет до седем дни преди датата на отпътуване му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
III.1.3. От шест до три дни преди датата на отпътуване му се възстановяват 20% от цената на организираното пътуване в лева.
III.1.4. Под три дни преди датата на отпътуване му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева".

Понеже работя за мобилен оператор и влизайки в наш магазин, клиентите си мислят, че винаги имат право. Освен, че клиентите имат права, ката и имат задължения и ангажименти. Като се откажеш по-рано от абонаментния си план, дължиш неустойка в зависимост от сроковете. И тук е така, топлаата вода не е открита от Глобал Тур. Ако ги нямаше Общите условия, то всеки щеше да се записва и отписва когато му скимне.

Много съм пътувал с Глобал Тур,но никога повече.Бях се записал за екскурзия,но на моят човек изкочи ангажимент.Помилих ги да ме отпишат,а парите да останат за друга екскурзия по-натам.Не можело.Можели да ми възстановят само 30% от сумата.Благодаря!Разочарован съм.Никога повече Глобал Тур.
4
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнение за Глобал тур
« Последна публикация от gogodif - Септември 10, 2020, 09:55:44 pm »
Много съм пътувал с Глобал Тур,но никога повече.Бях се записал за екскурзия,но на моят човек изкочи ангажимент.Помилих ги да ме отпишат,а парите да останат за друга екскурзия по-натам.Не можело.Можели да ми възстановят само 30% от сумата.Благодаря!Разочарован съм.Никога повече Глобал Тур.
5
Една от първите фирми, която обяви, че преустановява работа за неопределен период от време е варненската Глобул Турс. В съобщение на сайта си те обевяват: "АГЕНЦИЯТА ПРЕУСТАНОВЯВА ДЕЙНОСТ ЗА НЕОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ! ОТ УПРАВИТЕЛИТЕ!".
6
Кой според вас ще е първият туроператор, който ще обяви фалит заради Коронавируса?
7
Новини / Re: Българският туризъм загива, очаква се масов фалит
« Последна публикация от Aleks - Март 31, 2020, 12:17:53 pm »
споделиха ми информация че туристическа агенция Бохемия ще обяви фалит за да не връща пари на тези които са се записали за екскурзии някой има ли някаква информация за това.
8
Искам да уведомя хората, че това е най-ужасната и некоректна туристическа фирма. Във връзка с епидемията от корона вирус съобщават, че не връщат пари за резервации. Те не прекратявали договорите, а СПИРАЛИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО ИМ. Предлагат се нови дати и дестинации, като в новите договори има клауза, че могат пак да отлагат. С две думи, който платил ще пътува някога в бъдещето с тях ако още съществуват. Ако не направиш пък нищо договора ти започва да тече след отмяна на извънредното положение. Мисля, че всеки трябва да си направи изводите и да се посъветва с адвокат. Лошото е, че много хора не знаят, че това е основната фирма, която организира чартъри и продава пакети на много други агенции. За тяхно пък успокоение е написано, че по този начин туроператорите работещи с тях ще си запазят доходите в тази кризисна ситуация. За клиентите остава един голям тур и да се молят да се сбъднат прогнозите за фалити на тур. фирми пък дано застраховките покрият разходите.
9
Новини / Туризмът поиска данъчна ваканция за 12 месеца
« Последна публикация от bisera - Март 13, 2020, 05:36:32 pm »
Лавина от фалити заради пандемията CОVID-19 грози туристическия бранш. Спадът в оборотите на туроператорите, местата за настаняване, заведенията за хранене и свързаните с туризма транспортни фирми вече достига 75%. Летният сезон е пред провал. Масово са анулирани пътувания и почивки през март и април, заради което към момента само за тези два месеца загубите са над 20 млн. лв. 60% от фирмите в туризма са заявили, че са в процес или им предстои освобождаване на персонал, съобщава "Сега". Това обявиха на специална пресконференция представители на браншовите сдружения в туризма. Те прозоваха правителството за спешни мерки с цел да се съхранят работните места и ликвидацията на стотици бизнеси.
На първо място държавата трябва да поеме осигурителните вноски на работодателите в туризма за срок от 12 месеца, считано от 1 април. Също за 12 месеца настояваме за безлихвена отсрочка на ДДС, местните данъци и такса смет, посочи Даниела Стоева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Като спасителна мярка браншът настоява чрез Българската банка за развитие да бъдат безлихвено рефинансирани с около 200 млн. лв. кредитите на фирмите към търговските банки. Освен това фирмите искат едногодишен мораториум върху влизането в сила от 1 август на Наредба 18 за касовите апарати.

Заради масовите анулации на предплатени пътувания и почивки туроператорите настояват още да се преразгледа законовата разпоредба, според която трябва да върнат в 14 дневен срок парите на клиентите си.


Браншът е изпратил вече исканията си в правителството. Те са подписани от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Българския съюз за балнеология и СПА туризъм (БУБСПА), Българската асоциация на туристическите агенции  (БАТА), Националния борд по туризъм (НБТ), Българската хотелиерска асоциация (БХРА), Българското конгресно бюро (БКБ).

Настояваме да се създаде Национален икономически щаб, в който да се обсъдят спешни спасителни мерки за цялата икономика на страната с участието на всички икономически министри и министъра на финансите, заяви Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм.

Източник: "Сега"
10
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от didiilieva - Март 12, 2020, 10:37:04 am »
Ужасно сме разочаровани от фирма Абакс. Имаме платена екскурзия за Италия за 5 май. Предложихме да сменим дестинацията- отказаха. Не дават никаква информация, а когато се свържеш с тях се държат нагло. От 1 седмица са намалили с 250 лв цената на екскурзията, което вече граничи с безумие. Ние няма да пътуваме, дори и да изгубим парите, но НИКОГА ПОВЕЧЕ С АБАКС!  Предполагам, че няма да сме единствените.
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки