Травел Форум

За АБАКС и Италия

Неактивен Nikolova

  • *
  • 3
  • +0/-0
    • Профил
За АБАКС и Италия
« -: Февруари 28, 2020, 10:28:57 am »
 >:( Здравейте, имаме  резервирана екскурзия през тур. агенция Домика, чийто туроператор е АБАКС за Италия. Отказват да ни върнат парите с несъстоятелно обяснение.  За тях твръдениетоq че в Северна Италияq където трябва да бъде екскурзията има  епидемия от коронавирус и че МвнР не препоръчва тътуване там не  важи. Моля да се обединим всички и да направил оплакване и изпратим общо писмо до АБАКС за промяна на намеренията им да приберат парите ни. Връзка-mamabis@abv.bg

Re: За АБАКС и Италия
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2020, 03:52:29 pm »
Здравейте! Имаме сключен договор с АБАКС ЕООД чрез туристически агент ПИ ГРУП (или ЕКВАТОР БГ). за екскурзия до Италия на 9.май 2020 г. На нас също отказват да ни върнат парите, въпреки строгите предупреждения на МВнР, основаващи се на бързо разпространяващата се епидемия от COVID-19. Призовавам ВСИЧКИ, които имат същия проблем с АБАКС да се обединим и да предприемем съвместни мерки за да си приберем парите. Връзка-mamabis@abv.bg

Re: За АБАКС и Италия
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2020, 04:05:58 pm »
Моля вижте какво публикува АБАКС във връзка с натиска от клиенти да си върнат парите:

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО КОРОНАВИРУС В ИТАЛИЯ

Уважаеми колеги,

Като туроператор №1 за изходящ туризъм към Италия, чиито професионални екскурзоводи и представители пребивават в дестинацията през по-голямата част от годината, ние от АБАКС бихме желали да Ви уведомим, че причини за паника няма.

Тази сутрин получихме актуална информация от нашият екскурзовод Ани Марчовска, която към момента живее в Рим. Информацията гласи следното:

“Днес сутринта са изолирали 4 щама на коронавируса, което означава, че вече е открито лечение за справяне с вируса.

От Понеделник Италия възобновява всякаква дейност – премахват се карантините. Училища, детски градини, работни места ще възобновят своята дейност.

Към момента 85% от заразените са излекувани.

Всички смъртни случаи са при хора над 80-годишна възраст. Причината за това са усложнения, които могат да се случат с всеки вирус. Например настинката, наричана още “остър сорологичен риновирус”.

В Рим НЯМА заразени хора!”

Становището на АБАКС основаващо се на мнението на екскурзоводката потвърждава опасенията ни, че нямат намерение да ни върнат парите.

Неактивен Nikolova

  • *
  • 3
  • +0/-0
    • Профил
Re: За АБАКС и Италия
« Отговор #3 -: Март 05, 2020, 07:10:18 pm »
Безобразие. Горното известие стоеше на сайта на АБКС. Те се подиграват с нас.  Дадохме възражение до КЗП, но нищо не ни гарантира че те са на наша страна.

 

Връзки

Екскурзии и почивки