Травел Форум

Карина тур са мошеници, лъжци и измамници

YoanaIvanova

Ако искате да вдигнете адреналина,да спите на допълнителни легла,в стаята ви да има керван от мравки,да бъдете натъпкат в маршрутка като сърдела,но пък ДА СИ ПЛАТИТЕ за 4 звезден хотел,за климатизиран автобус и чиста стая с легло,то само в такъв случай ползвайте услугите на Карина турс.Няма ли институции в тази България които да вземат мерки? Няма ли контролиращи органи?Докога бе мили хора?Не виждате ли,че като отворите навсякъде в нета има само оплаквания?Тази фирма явно вече поне 2 год.мами и прибира на хората парите и никой никакви мерки не взима!!!
« Последна редакция: Август 17, 2014, 06:08:28 pm от travelforumadmin »

ina

Re: Карина тур са мошеници, лъжци и измамници
« Отговор #1 -: Август 13, 2014, 01:17:01 pm »
Госпожо Иванова,
доколкото си сещам Вие бяхте пътували за Белград и пишехте, че няма да ползвате повече услугите на Карина, а сега пък пишете за почивка. Надявам се, че не сме в час по литература.

NedelchoMatushev

Re: Карина тур са мошеници, лъжци и измамници
« Отговор #2 -: Септември 08, 2014, 09:43:41 pm »
Госпожо Иванова,
доколкото си сещам Вие бяхте пътували за Белград и пишехте, че няма да ползвате повече услугите на Карина, а сега пък пишете за почивка. Надявам се, че не сме в час по литература.

Освен ако не сте от тази агенция, няма как дори да се опитате да защитите тези престъпници.
Те заслужават затвор - най-вече управителката им Гергана Кметска.
Лошото е, че в тази държава подобни измамници и долни създания са на свобода и си веят байрака.
А не трябва.
Нищо - идва Видов ден за всичко и всеки.

YoanaIvanova

Re: Карина тур са мошеници, лъжци и измамници
« Отговор #3 -: Септември 16, 2014, 12:30:36 am »
Вижте какво пише в Дневник:

Любител сте на еднодневните пътувания, нямате автомобил или пък просто искате някой друг да ви организира ходенето до интересно за вас място извън големия град. Тогава е логично да се обърнете към туристическа агенция. Когато тя предлага и отстъпка - още по-добре. Често такива отстъпки се предлагат от сайтовете за колективно пазаруване, чиито клиенти са и някои фирми за туризъм.

На такава оферта попада Мария (името е измислено заради желанието на й). Иска с приятели да отиде за един ден от една от най-новите туристически забележителности - Цари мали град. И така се сдобива с ваучер през август. Офертата е на "Карина тур".

За неприятна изненада на Мария обаче три поредни съботи фирмата не организира пътуването с обяснението, че не се е събрала група от поне 40 туристи (което е условие за изпълнението й). Мария решава да си вземе парите и с много усилия успява да се свърже с представител на компанията, на която по имейл праща номера на банковата си сметка. В резултат нито си получава парите, нито след това успява да намери някой в офиса на фирмата.

"Дневник" също не успя да се свърже с никого на посочените телефони. Неуспешен беше и опитът на експерти от Комисията за защита на потребителите, които са сезирани по случая от 19 клиенти на "Карина тур".

За разлика от клиентите обаче държавният орган има и други механизми, с които да издири собственика на фирмата и да му направи проверка, което предстои да се случи.

Междувременно от сайта за колективно пазаруване се обадили на Мария и я уверили, че от "Карина тур" обещали да върнат парите за несъстоялите се екскурзии. Уточнили също, че въпреки съвместна им работа преди време вече не работят с тях и също така трудно успяват да се свържат с офиса им.

През годините сме имали и други жалби от тази фирма. Само в един от случаите, през 2012 г., е установено нарушение от нейна страна, казаха от комисията пред "Дневник". Тогава фирмата е глобена, защото в договорите за пътуване не е посочила цялата изисквана според Закона за туризма информация.

Как ще завърши образуваната сега проверка предстои да видим. Важно уточнение в случая обаче е, че  еднодневните пътувания според Закона за туризма не влизат в графата "организирано туристическо пътуване", към което има редица изисквания. Това на практика означава, че и фирма, която по смисъла на този закон не е лицензиран туроператор или турагент, може да направи такова пътуване.

Извън проверката на Комисията за защита на потребителите по този казус пострадалите от "Карина тур" имат два варианта. Единият е да си потърсят парите от застрахователната компания, с която фирмата има сключена застраховка "Професионална отговорност" и която е валидна, показва проверката на потребителската комисия. Съществува и възможността да се заведе частен съдебен иск спрямо нея.

Но за да не се налага човек да хаби време, нерви и пари заради желанието си да отиде някъде в свободното си време, ето и няколко практични съвета:

- Не се доверявайте на фирми, които нито вие лично, нито ваш познат е чувал.
- Това, че имат лиценз за туристическа дейност, очевидно не е достатъчно уверение за тяхната коректност.
- Проверете в интернет дали има и какви мнения на техни предишни клиенти.
- Купувайте екскурзии от проверени от други потребители вече фирми.
- Преди да си купите онлайн ваучер за примамлива като цена оферта, опитайте да проверите фирмата, която я предлага - позвънете в офиса,. например и ако не успеете цял ден да се свържете, вероятно идеята ви не е добра.

r.k.

Re: Карина тур са мошеници, лъжци и измамници
« Отговор #4 -: Януари 03, 2015, 03:31:05 am »
Здравейте. Да попитам някой получили си е парите от Карина тур, защото аз не съм!
Тук можете да видите напразните обещания:https://facebook.com/ta.karina.tour/posts/10152465994222717

 

Връзки

Екскурзии и почивки