Травел Форум

Пътуването променя живота ни, като ни изгражда

Аника7777

Дори и без да го усещаме пряко, пътуването променя живота ни. Колкото повече пътуваме, толкова повече се променяме. Ето как:

Ставаме по-гъвкави

Защото пътуването изисква да се адаптираме към местната култура и да се справяме бързо с възникналите промени в програмата си. Тези умения неусетно започваме да прилагаме и в ежедневието си.

Оценяваме повече това, което имаме

Пътуването е изминаването на няколкото крачки назад, след които успяваме да оценим малките и хубави неща в живота си.

Ставаме по-авантюристични

Пътуването понякога изисква поемане на рискове – кой колкото си прецени. Но новата обстановка действа стимулиращо на авантюриста у нас и понякога сами се изумяваме какви ги вършим, когато не сме си у дома.

Научаваме стойността на нещата

Пътуването прави човек по-малко материалист. С всеки следващ път осъзнаваме, че вещите, които купуваме от сувенирните магазини няма да ни направят по-щастливи. И все повече избираме да дадем парите си за преживявания, а не за предмети. Колкото повече предмети притежаваме, толкова повече те ни притежават.

Ставаме по-общителни

Пътуването развива социалните умения на човек и той започва да се чувства по-спокоен в компанията на непознати. По-лесно завързва познанства, за което винаги е имал бариера... Колкото повече пътуваме, толкова по-спокойно ще комуникираме следващия път.

Ставаме по-спокойни

Колкото по-често пътуваме, толкова по-спокойни ще сме всеки следващ път.

Оригинала на статията можете да видите тук: http://www.peika.bg/statia/5_nachina_po_koito_patuvaneto_promenya_zhivota_vi_l.a_i.89067.html

 

Връзки

Екскурзии и почивки