Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Новини / Мнение за Хидропарк Вятърните мелници
« Последна публикация от Petar21 - Август 05, 2018, 11:13:56 am »
Имате ли впечетления от там?
2
Черен списък на заведения за хранене / Черен списък на ресторантите в София
« Последна публикация от Katya - Август 03, 2018, 04:40:36 pm »
Ресторант Жадната Ламя
Address   
ул. "13-ти март" № 2
Sofia, Bulgaria

Аз имах доверие на този ресторант, заради изключително качествената кухня, нищо препържено, нищо люто, никакво прекаляване с подправки. Затова редовно водех внука си на обяд или вечеря там.
На 28/07/2018 някой изрод (без извинение) от кухнята на ресторанта реши да се пошегува с внука ми, който е на 3 и половина години и още не говори - изпрати му кюфтета, в които имаше повече черен пипер отколкото месо, и подлютени пържени картофи. След първата хапка внукът ми продължи да се държи за устата и да плаче до 4 часа на следващата сутрин. Не можа да де нищо и на следващия ден. Аз не спах изобщо, той спа 4 часа, за малко да ни блъсне кола на следващия ден защото и двамата бяхме съвсем изтощени. Да, аз също опитах една хапка и устата ми гореше и на следващия ден.
Не бива да е възможно изроди безнаказано да изтезават децата ни.
3
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от iva - Август 02, 2018, 10:57:51 am »
       Здравейте. За голямо наше съжаление, ние също ползвахме услугите на Абакс и отново в Марина клуб Бая Домиция.
Бих искала отново да потвърдя голямото си разочарование и от хотела и от фирамата туроператор. Хотелът не отговоря
на категорията си, малки стаи, без балкони, малки, високи прозорчета, редица неуредици в стаите, бедна на избор и бързо свъшваща  храна, персонал, който трудно комуникира с клиентите на език, различен от италианския.
Курортът като цяло също не е особено впечатляващ - меко казано.
А на клакьорите на Абакс бих казала- цените, на които се предлага  почивката в този хотел са обявени и всеки може да ги провери. Хотелът е 4 звезден / отговаря за най-много 2./  Бедняшки ли ви се струва?
4
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от Vasi - Август 01, 2018, 11:04:20 am »
Вие не сте ли знаели къде отивате, не сте ли търсили одзиви за хотела в интернет. Избирате най-евтините предложения, икономични варианти, ами какво да е за малко пари? Като искате лукс, като искате да сте специални платете си малко повечко и си изберете хотел с повече звезди и имайте претенции. Защо не пишете колко звезди е бил, колко сте платили, дали предложението е било промоционално, плащате мизерни пари и очаквате туроператори и хотелиери да ви падат на колене. Защо няма оплаквания от 5* хотели, защото там не ходят мизерници, но ако ходеха щеше и от там да са недоволни. Нискобюджетните туристи са най-капризни и претенциозни, мислят си, че целият свят се върти около тях, защото зимата са мизерували, за да отидат на почивка. Този който не е пътувал и не е виждал той е ограничен а и ще търси компенсация, че имал негативни емоции, брей а ако хванеш вирус от водата кой ще ти е виновен, Нептун ли или пак туроператора, щото ще го заплашиш с КЗП!
ИЗВОДА Е, КОГАТО ПЪТУВАШ ИКОНОМИЧНО НЕ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ЛУКС
5
И отново за Абакс. Този път на почивка в х-л Марина клуб Италия- Неапол.
Стар хотел, с малки тъмни стаи с прозорци на 1.6м. височина, с връвчица под тях- за простор разбира се, счупена дъска на тоалетна,  неработещ климатик, светлинни ефекти в стаята, недостатъчно контакти, недобре почистени стаи. Добре сготвена храна,  но недостатъчна, беден избор, обикновено студено основно.
И отново при поискване на някакво обещетение за причинените ни отрицателни емоции и неудобства туроператорът щедро предлага 100лв. отстъпка, разбира се само и единствено при ново пътуване чрез тяхното посредничество.
     НИКОГА ВЕЧЕ!


6
На 21.07.2018г. бях екскурзия до пещерата Проходна и Гео парк "Златна Панега".Екскурзоводката,която се представи като "Крис" още преди тръгването ни от София беше кисела,сърдита и се караше на всички.С качването в автобуса заяви,че най-важният човек е тя!
Пътуването ни мина в сричане и заекване от нейна страна.Не се беше подготвила по никакъв начин.
След като пристигнахме на паркинга,тръгнахме уж за пещерата,която е на 300м. Ходихме повече от километър по поляните на 33 градуса без никаква сянка докато "Крис" ни убеждаваше,че входа на пещерата е съвсем близо.Аз лично смятам,че е смешно и непрофесионално екскурзовод да разчита на навигацията на телефона.
До тук добре,всеки греши.Човешко е. НО! След като и беше направена забележка,защото в нашатра група 90% от хората бяха възрасти,някой от тях бяха и с бастуни.Освен,че не се извини,тя започна да напада и да се кара на хората. Отговорът и беше:
"Ами след като не можете да ходите,няма да се зписвате на екскурзия! Ето сега ми развалихте настроението! "
Знаете ли колко е грозно някой да си е платил за определена услуга,а насреща да му се карат?!
При връшането ни от "нищото" една жена с бастун падна лошо.Крис дори не разбра,защото вече и бяхме развалили настроението и сърдейки се
си вървеше сама напред.След като явно получи телефонно обаждане се върна при нас и отново арогантоно попота:
"Разрах.че е паднала някаква жена,защо не ми е съобщено?!"
Вместо да попита дали жената е добре и дали всичко е наред тя
пита защо не и било съобщено! Я стига!
За съжаление сагата не свършва до тук.
Благодарение на нейното "малко" объркване всичко след това беше много набързо. Никой нищо не рабра,защото както вече споменах-тя беше сърдита! През цялото време се държеше нагло,арогантно и заповеднически.
След като казах.че ще уведомя фирмата за нейните действия тя и шофьора на автобуса се изсмяха.Явно са недосегаеми. При потеглянето ни от Геопарка беше обещано на хората да спрем на Ябланица,а беше спряно на Ботевград. Хората бяха разочаровани за пореден път този ден.
При наближаване на нашата крайна спирка (София) прекрасната ни екскурзоводка започна да ни съобщава предстоящите дестинации.
Жалкото и смешното тук беше,че хвалеше и препоръчваше всички,на които тя ще бъде екскурзовода,а останалите плюеше.
Чухме изрази от типа "Там няма какво да се види" "Скучно е" "Не ви препоръчвам да ходите там" и "Там няма какво толкова да правите"
Лансираше своите дестинации доста грозно и непохватно.
Изрично бях попитала в офиса по кое време е прибирането в София и от там ми отговориха,че е около 21ч.
При пристигането реших все пак да попитам защо трябваше да бързаме толкова при положение,че имахме толкова много време.
Получих отново подигравателен присмех от страна на шофьора и екскурзоводката и в 18:30ч. бяхме на площад "Александър Невски".

Знаете ли?! На мен лично ще ми трябва доста време да забравя ужасяващата "Екскурзия". 
Надявам се да бъдат взети необходимите мерки.
Наистина е недупостимо това,което всички преживяхме в този ден,
благодарение на некомпетентността на една арогантна дама.
7
Като допълнение, препоръчвам на бъдещите екскурзианти да се информират предварително колко тур оператора организират екскурзията, защото при нас / Екскурзия до Загреб,Верона и Венеция на 27.06.2018г./ се получи нещо страшно бяха се събрали четири тур оператора вследствие на което прекарахме 80% от времето в път в автобус който явно беше прародител на всички автобуси.Цяло чудо е че този дядо не се разпадна по пътя за което основна заслуга имат двамата шофьори Любо и Наско който бяха невероятни за което им благодарим.За разлика от тях екскурзоводката Ана е под всякаква критика. Жената наистина знае много, но просто няма дар слово, не може да подреди мислите си и повтаря някой неща по сто пъти /  без преувеличение /, освен това се оказа злобна и отмъстителна, защото явно ядосана на основателните ни претенции реши да ни го върне тъпкано и успя. Заради нея не успяхме да видим най голямата забележителност на Венеция, а после съвсем целенасочено ни излъга и ни остави два часа и половина да храним хищните ята комари на Punta Sabbioni, вместо да се разхождаме във Венеция. Изобщо организацията беше отвратителна, всичко се правеше на бегом не видяхме почти нищо от градовете който посетихме, а отговора на всичките ни оплаквания от страна на милата Ана беше, аз нищо не мога да направя такава е програмата. Затова драги пътешественици информирайте се предварително с какъв автобус ще пътувате и колко точно места ще посетите, за да не останете със някакви мъгляви спомени /от иначе красивите градове / схванати тела, потни от липсата на такава невероятна екстра за 21 век като климатик в автобуса,мръсни защото в един от хотелите липсваше друга невероятна екстра като топла вода, уморени до смърт от дългият път и пискливият и дразнещ глас на някой екскурзовод който просто не става за тази работа.
8
За форума / Помощ, Обслужват ни!
« Последна публикация от Марияна Илиева - Юли 11, 2018, 11:09:50 am »
Искам да споделя възмущението си от собствениците на "ВИЛИ ПЕТЯ" в местността Циговчарк на язовир Батак. Реклама за вилите намерих в този сайт. https://vilipetia.com/ Беше посочено, че приемат с домашни любимци.В предварителен разговор ни беше заявено, че кучето трябва да стои вързано в двора на вилите, а да го пускаме свободно зад оградата на имота.Съгласихме се. По желание на собственичката платихме по нейна сметка предплата за три нощувки за двама плюс куче.За една вечер е 55 лв. След двучасово пътуване от София, пристигаме и се сблъскваме с едно хладно, даже обидно посрещане. Някакъв мъж, който НЕ се представи, започна да се провиква юнашки и от една къща излезе недружелюбна жена.Тя също НЕ се представя. Това са домакините. Мъжът казава - ами иди им покажи къде ще бъдат.Тя сочи с пръст и казва - ами иди ти. Ей в оная вила са. Той с досада ни посочва една врата в една от вилите, дава ключ.После гърбом ни подвиква - ей там има една механа, в която може да си сготвите каквото си носите. Жената ми казва троснато.Ние тръгваме за Велинград. Първо лошо впечатление от негостоприемни и несърдечни собственици. После нещата ни се видяха малко по-розови от приятната гледка. На няма и десет метра от вилата е язовира.Има люлки за малки и големи, има лодка.....Заведохме кучето(немска овчарка) до язовира. Тя се изкъпа, вързахме я и решихме да се настаняваме.И втората неприятна изненада беше като се обърнахме: Двора пълен с котки.Голяма и малките и. Котките настръхнаха.Кучето също. Тръгнахме към единия край на двора, за да излезем извън оградата, както ни беше обещано в разговора и там да пуснем кучето и да обмислим новосъздалата се ситуация. Затънахме до колене в едно мочурище и попаднахме директно в двора на съседите. Тръгнахме в обратната посока, с надежда от другата страна да видим обещаното свободно пространство за разходка на кучета. И попаднахме на другите съседи.Гледайки в далечината, във всички посоки- един до друг частни имоти, разделени с телени огради. Никакво място за никакви разходки. Нашите НЕЛЮбезни домакини удобно се бяха изнесли извън имота и нямаше кого да попитаме какво ще правим сега.В двора с тези котки, и вързана ,Айра нямаше да е спокойна.Котките също.Останалите почиващи(които сега разбирам защо бяха 1 бр с дете),нямаше да се радват на кучешко -котешката дисхармония.Нямаше и къде да се разхождаме извън двора.Съпругът ми категорично отказа да се настаним.Обадих се на собственичката по телефона.Обясних и ситуацията с котките и съседните дворове,които в предварителния ни разговор, бяха пространство за свободно разхождащи се кучета. Тя ехидно се изсмя и каза.Да не би у вас да нямате съседи? Беше излишно да обяснявам за подвеждащата и реклама, манипулациите, докато вземе депозита.Държа се просташки. Не предложи да ни върне дори част от сумата, въпреки, че не бяхме и влизали в стаята. Цялото ни пребиваване беше около 30 мин . в двора и в опити да излезем извън него на разходка с кучето. Върнахме се в София.Сега обмислям сериозно следващата си стъпка- да сезирам КЗП. Снимките в сайта на ВИЛИ ПЕТЯ не са актуални.Там не се виждат настоящите съседни имоти, Картата, която е показана в сайта на КОНТАКТИ също е подвеждаща, защото не са отразени многобройните съседи до вилата.Показано е огромно празно пространство , което не съществува.
Мястото не е лошо, ако сте с плюшено куче и не ви пука от комуникация с безпардонни и зле държащи се домакини.
Снимка на Марияна Илиева.
9
Точно се връщам от екскурзия до Румъния, закупена от тях.
Настаниха ни в хотел на 17км от мястото, където трябваше да бъдем. Дори не бяхме в град или село, а в някаква курортна местност- Азуга. В близост нямаше нито ресторант, нито магазин. Не бяхме предупредени за тази промяна, научихме я случайно в деня на пътуването.
Забавих се с къпането и за мен нямаше топла вода.. (след 12ч. път...). Втората вечер имаше вода, но налягането и температурата се сменяха сами през 10 секунди... отново се успях да се изкъпя!
Храната за закуска свърши 10 мин. след началото й.
Екскурзоводът, който беше с нас, беше изключително некомпетентен. Не знаеше какво е работното време на обектите, изпуснахме замъка в Пелеш и трябваше да се връщаме на другия ден. Фактите за местата, които посещавахме ги четеше директно от Уикипедия, без да си направи труда да ги преразкаже поне. Четеше накъсано и несвързано и беше трудно човек да й проследи нишката на мисълта.
 Много зле организирана времево. Имахме 35 мин. да разгледаме Музея на селото - Огромен парк с над 280 къщички от цяла Румъния. Освен отвън, можеш да ги разгледаш и отвътре.
 Никакво отношение към нас, като клиенти от страна на водача ни. Не разказване увлекателно, не успя да ни направи организирана група. Хората изгубиха доверие към нея още през първия ден, показа много несериозно отношение към всичко - не можела да се разправя с това или онова, не знаела каква е тази или онази сграда, бъркаше посоките.
Не мога да кажа за другото, което се предлага от тази фирма, но мисля, че историята с хотела е достатъчно красноречива за сериозността й към клиентите. Аз лично не бих ги препоръчала, останах много разочарована от цялото пътуване.
10
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: АБВ Травел
« Последна публикация от Radost_h - Юли 02, 2018, 11:32:20 am »
Ако питаш за АБВ Травелс с офис в София на Ал. Стамболийски 55, имам пресни преживявания с тях.  >:(
Точно се връщам от екскурзия до Румъния, закупена от тях. Излагам на кратко случилото се, всеки да си прави изводи.
1. Настаниха ни в хотел на 17км от мястото, където трябваше да бъдем. Дори не бяхме в град или село, а в някаква курортна местност. В близост нямаше нито ресторант, нито магазин. Не бяхме предупредени.
Забавих се с къпането и за мен нямаше топла вода.. (след 12ч. път...). Втората вечер имаше вода, но налягането и температурата се сменяха сами през 10 секунди... отново се успях да се изкъпя!
Храната за закуска свърши 10 мин. след началото й.
2. Екскурзоводът, който беше с нас, беше изключително некомпетентен. Не знаеше какво е работното време на обектите, изпуснахме замъка в Пелеш и трябваше да се връщаме на другия ден.
3. Фактите за местата, които посещавахме ги четеше директно от Уикипедия, без да си направи труда да ги преразкаже поне. Четеше накъсано и несвързано и беше трудно човек да й проследи нишката на мисълта.
4. Много зле организирана времево. Имахме 35 мин. да разгледаме Музея на селото - Огромен парк с над 280 къщички от цяла Румъния. Освен отвън, можеш да ги разгледаш и отвътре.
5. Никакво отношение към нас, като клиенти от страна на водача ни. Не разказване увлекателно, не успя да ни направи организирана група. Хората изгубиха доверие към нея още през първия ден, показа много несериозно отношение към всичко - не можела да се разправя с това или онова, не знаела каква е тази или онази сграда, бъркаше посоките.
Не мога да кажа за другото, което се предлага от тази фирма, но мисля, че историята с хотела е достатъчно красноречива за сериозността й към клиентите. Аз лично не бих ги препоръчала, останах много разочарована от цялото пътуване.
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки