Травел Форум

Рекордно ниска заетост е отчетна в хотелите по морето

Заетостта на хотелите по Черноморието в разгара на сезона е изключително ниска. Масово хотелиери предлагат изгодни оферти с отстъпки до -50%, пише в-к "Стандарт". Очаква се дори от началото на август свободните места да се увеличат.

Като причина за слабия сезон специалистите от туристическия бранш сочат от една страна лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите, а от друга големия отлив от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, така и от Русия, твърдят хотелиери.

Последното наводнение преди седмица в община Приморско засегна почти цялото южно крайбрежие. След потопа морето е изключително замърсено и мътните води от придошлите реки се разнасят от Созопол до Синеморец, предава „Стандарт”.

Проливните дъждове по северното крайбрежие също доведоха до отлив на туристи. Има данни за анулирани резервации заради дъждовете през юни и последвалите информации, особено в румънските медии, а и в други страни - за зараза в морето.

 

Връзки

Екскурзии и почивки