Травел Форум

Намаляване на опасенията от измама при резервация на хотел по интернет

peshev

Представете си . Дни наред разглеждате хотели в интернет, пращате запитвания и сравнявате. Накрая се спирате на хотел „Лунна сянка” (или вила „Акула”) и правите резервация за цялата ви група за почивка. Изпращате капаро и започвате да броите дните. Ден преди почивката, шумната и весела компания пътува до град Х. и започва да търси хотела (или вилата). Него го няма. Станали сте жертва на интернет измама.

Описаното горе не се случва често, но все пак ни напомня, че трябва да сме внимателни, да задаваме въпроси и да изискваме информация преди да направим резервация и да пристъпим към плащане. В същото време, собствениците на ваканционни имоти трябва да организират работата си така, че да разсейват съмненията и да внасят доверие.

В следващите редове ще обърнем внимание на това какви стъпки могат да се следват и каква информация е желателно се предоставя, за да се намалят опасенията от измама. Така ще подскажем и на туристите как да се предпазват. Този подход от страна на ваканционните имоти повишава не само доверието в това, че те реално съществуват, а и повишава качеството на предлаганата от тях услуга.


Какво да направи собственика на ваканционен обект
На фона на измамите коментирани в медиите, туриста има правото да се съмнява. Съмнението не трябва да се приема като обида. Напротив, преодоляването му дава възможност да се спечели дългосрочен клиент.

Когато турист се свърже с вас е добре да му предоставите поне едно от следните:

Интернет книга за гости или референции. Всеки хотел, вила и ваканционен апартамент трябва да имат книга/интернет страница за гости, в която посетителите да споделят техните впечатления от престоя си. Книгата за гости трябва да е видима в интернет, за да е достъпна за бъдещите туристи. Подканвайте своите гости да пишат в нея. Може да обясните проблема с това, че при запитване някои хора се съмняват дали ваканционния обект съществува. Съответно, попитайте дали при такива случаи ще може да предоставите техния и-мейл за справка. Много рядко туристи, които са доволни от престоя си ще ви откажат.

Сайтове, където вашия имот има платена реклама. Тази информация е показателна за това, че обекта е активен, инвестира и се бори за позициите си на туристическия пазар.

Ваш интернет сайт. Положително е, ако ваканционния имот има собствен уеб сайт, в които да поставя информация, детайли, документи, лицензи удостоверяващи неговото съществуване и качество, както и отзиви от туристи.

(за хотели) Документ и номер на категоризацията, които удостоверяват, че този обект е регистриран и отговаря на законоприетите качества за настаняване.

(за хотели) Информация за вашето членство в туристически асоциации. Да се предостави линк към интернет страници на асоциациите, където туриста може да удостовери, че вие сте член. Туристическите асоциации проверяват щателно преди да допуснат нови членове.

 

Връзки

Екскурзии и почивки