Травел Форум

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Scleri

Страници: [1]
1
На североизточния край на гръцкото средиземноморско крайбрежие, на двайсетина километра от Комотини се намира малко рибарско селце - Порто Лагос. Сред туристите то е популярно с две неща. Първо с живописното си местоположение. Селцето се намира на тясна ивица земя отделяща морето от най-голямото сладководно езеро в Гърция - Вистонида / Буругьол / . Езерото е рай за много водоплаващи птици.
Втората голяма забележителност на Порто Лагос са плаващите манастири.  Легендата разказва за група рибари които по време на силна буря претърпели корабокрушение на това място. Те искрено се помолили на Св. Николай. Той чул молбите им, и ги спасил. В знак на благодарност рибарите построили на това място малка църква за чийто патрон естествено избрали Св. Николай. Църквата построили не на брега, както може да се очаква, а точно на мястото където лодката им потънала. За целта първо насипали малък изкуствен остров.  По-късно на втори такъв остров построили още една църква, и малък манастир към нея. Сега мястото е много популярно сред туристите, и паркинга пред манастира никога не остава празен. Вярващите са убедени че този манастир е любимо място на Света Богородица. Тя често се явява там, и ако искрено и се помолиш тя сигурно ще ти помогне. В църквата Св. Николай има икона на светеца за която също се твърди че е чудотворна.

 Няколко снимки за да усетите малко от духа на това място. Времето не беше много благосклонно към нас, но като че ли мрачното небе направи нашето посещение още по- вълнуващо.


2
Това беше едно пътуване отдавна желано. Дълго чакано / За да приключи реставрацията на църквата Св. Стефан / . На края осъществено.
Един приятен уикенд в Истанбул.
Адреса на пътеписа е - https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=7554

Страници: [1]

Връзки

Екскурзии и почивки