Травел Форум

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Scleri

Страници: [1]
1
На североизточния край на гръцкото средиземноморско крайбрежие, на двайсетина километра от Комотини се намира малко рибарско селце - Порто Лагос. Сред туристите то е популярно с две неща. Първо с живописното си местоположение. Селцето се намира на тясна ивица земя отделяща морето от най-голямото сладководно езеро в Гърция - Вистонида / Буругьол / . Езерото е рай за много водоплаващи птици.
Втората голяма забележителност на Порто Лагос са плаващите манастири.  Легендата разказва за група рибари които по време на силна буря претърпели корабокрушение на това място. Те искрено се помолили на Св. Николай. Той чул молбите им, и ги спасил. В знак на благодарност рибарите построили на това място малка църква за чийто патрон естествено избрали Св. Николай. Църквата построили не на брега, както може да се очаква, а точно на мястото където лодката им потънала. За целта първо насипали малък изкуствен остров.  По-късно на втори такъв остров построили още една църква, и малък манастир към нея. Сега мястото е много популярно сред туристите, и паркинга пред манастира никога не остава празен. Вярващите са убедени че този манастир е любимо място на Света Богородица. Тя често се явява там, и ако искрено и се помолиш тя сигурно ще ти помогне. В църквата Св. Николай има икона на светеца за която също се твърди че е чудотворна.

 Няколко снимки за да усетите малко от духа на това място. Времето не беше много благосклонно към нас, но като че ли мрачното небе направи нашето посещение още по- вълнуващо.


2
Това беше едно пътуване отдавна желано. Дълго чакано / За да приключи реставрацията на църквата Св. Стефан / . На края осъществено.
Един приятен уикенд в Истанбул.
Адреса на пътеписа е - https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=7554

3
Миналата пролет пътувахме с Абакс до Испания и Мароко. Отделихме и един ден на Гибралтар. 
Програмата беше съставена перфектно. Нямаше големи автобусни преходи. Времето отделено за посещаваните обекти беше достатъчно. Хотелите в които нощувахме бяха много добри. Особено тези в Торемолинос и Пуерто Банос / Коста дел Сол /  Води ни  Велизар. Младо момче, роден за тази работа. По време на пътуването Велизар, и фирмата която представляваше се отзоваваха на всяко наше желание / в рамките на възможното разбира се / . На връщане от авиокомпанията отмениха чартъра ни от Маракеш, и се прибрахме с редовен полет от Малага. Това ни даде един допълнителен ден към екскурзията. От фирмата бяха любезни да ни го уплътнят с една много приятна екскурзия до Михас / туристическо селце над Фуенхирола / Нали разбирате че този ден можеше да го прекараме и на летището в Малага защото фирмата беше изпълнила програмата си. 
Преди две години пътувахме с Абакс и до Израел, и също останахме с много добри впечатления.
С една дума  ако си харесате екскурзия предлагана от Абакс не се колебайте.  За да не останете разочаровани, и да обвинявате след това фирмата проучете предварително местата които ви престои да посетите, и хотелите в които ще нощувате. Възможно е те да не отговарят на вашите изисквания за което фирмата няма никаква вина.  Ние се бяхме позапалили за Египет, но като разбрахме че прехода от Асуан до Хургада е над десет часа само с една почивка / ползва се тоалетната на автобуса в движение / и се отказахме. Не от Египет, а от този начин на пътуване.
И на края за да се уверите че не ви заблуждавам / особено за нивото на хотелите / , и ако имате време и желание можете да хвърлите едно око на пътеписа ми за Мароко. Надявам се да ви е интересно. Адреса е -  https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=8601

Страници: [1]

Връзки

Екскурзии и почивки