Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Пътеписи / Плаващите манастири в Порто Лагос
« Последна публикация от Scleri - Април 09, 2019, 02:00:30 pm »
На североизточния край на гръцкото средиземноморско крайбрежие, на двайсетина километра от Комотини се намира малко рибарско селце - Порто Лагос. Сред туристите то е популярно с две неща. Първо с живописното си местоположение. Селцето се намира на тясна ивица земя отделяща морето от най-голямото сладководно езеро в Гърция - Вистонида / Буругьол / . Езерото е рай за много водоплаващи птици.
Втората голяма забележителност на Порто Лагос са плаващите манастири.  Легендата разказва за група рибари които по време на силна буря претърпели корабокрушение на това място. Те искрено се помолили на Св. Николай. Той чул молбите им, и ги спасил. В знак на благодарност рибарите построили на това място малка църква за чийто патрон естествено избрали Св. Николай. Църквата построили не на брега, както може да се очаква, а точно на мястото където лодката им потънала. За целта първо насипали малък изкуствен остров.  По-късно на втори такъв остров построили още една църква, и малък манастир към нея. Сега мястото е много популярно сред туристите, и паркинга пред манастира никога не остава празен. Вярващите са убедени че този манастир е любимо място на Света Богородица. Тя често се явява там, и ако искрено и се помолиш тя сигурно ще ти помогне. В църквата Св. Николай има икона на светеца за която също се твърди че е чудотворна.

 Няколко снимки за да усетите малко от духа на това място. Времето не беше много благосклонно към нас, но като че ли мрачното небе направи нашето посещение още по- вълнуващо.

2
Това беше едно пътуване отдавна желано. Дълго чакано / За да приключи реставрацията на църквата Св. Стефан / . На края осъществено.
Един приятен уикенд в Истанбул.
Адреса на пътеписа е - https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=7554
3
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от Scleri - Март 29, 2019, 08:07:03 am »
Миналата пролет пътувахме с Абакс до Испания и Мароко. Отделихме и един ден на Гибралтар. 
Програмата беше съставена перфектно. Нямаше големи автобусни преходи. Времето отделено за посещаваните обекти беше достатъчно. Хотелите в които нощувахме бяха много добри. Особено тези в Торемолинос и Пуерто Банос / Коста дел Сол /  Води ни  Велизар. Младо момче, роден за тази работа. По време на пътуването Велизар, и фирмата която представляваше се отзоваваха на всяко наше желание / в рамките на възможното разбира се / . На връщане от авиокомпанията отмениха чартъра ни от Маракеш, и се прибрахме с редовен полет от Малага. Това ни даде един допълнителен ден към екскурзията. От фирмата бяха любезни да ни го уплътнят с една много приятна екскурзия до Михас / туристическо селце над Фуенхирола / Нали разбирате че този ден можеше да го прекараме и на летището в Малага защото фирмата беше изпълнила програмата си. 
Преди две години пътувахме с Абакс и до Израел, и също останахме с много добри впечатления.
С една дума  ако си харесате екскурзия предлагана от Абакс не се колебайте.  За да не останете разочаровани, и да обвинявате след това фирмата проучете предварително местата които ви престои да посетите, и хотелите в които ще нощувате. Възможно е те да не отговарят на вашите изисквания за което фирмата няма никаква вина.  Ние се бяхме позапалили за Египет, но като разбрахме че прехода от Асуан до Хургада е над десет часа само с една почивка / ползва се тоалетната на автобуса в движение / и се отказахме. Не от Египет, а от този начин на пътуване.
И на края за да се уверите че не ви заблуждавам / особено за нивото на хотелите / , и ако имате време и желание можете да хвърлите едно око на пътеписа ми за Мароко. Надявам се да ви е интересно. Адреса е -  https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=8601
4
Бяхме по оферта, получена от турагенция "Екватор", която е партньор на "Абакс". Всичко беше чудесно организирано! Хотелският комплекс беше голям, красив, на брега на морето, със събствен коралов риф. Отлична кухня и изключително любезен персонал.През цялото време бяхме придружавани от екскурзовода Стоян Данаилов, който откликваше на всички молби и лични желания от страна на туристите, беше грижлив, внимателен и търпелив. Прецизен, професионален подбор на водачи - за допълнителната екскурзия в Долината на царете разказваше египтолог, който говори и арабски. При посещението в бедуинско селище сред пустинята, бяхме придружавани от човек, който от дълго време пребивава в Египет и разказа изключително интересни неща! Изненадах се, когато прочетох негативни отзиви във форума... Може би сме имали късмет или нещата са се променили, след споделените мнения? Във всеки случай, бих пътувала отново с  "Екватор" и "Абакс". Препоръчвам с чиста съвест!
5
Здравейте,сигурно много от Вас са се жалвали от тази псевдо фирма - "АБАКС", които организират чартъри. Записахме се за екскурзията им РИМ - Вечния град с полет от Варна.

Не знам от къде да започна - от абсолютната им липса на отношение към клиентите, от това, че бяхме третирани като овце "Няма да минем по предварителния маршрут, защото еди си кой, от групата се моткал "/, като ставаше въпрос за човек с проблем с крака.

Още от летището се започна размотаване и чакане на заветния автобус за Рим, понеже се каца на Перуджа. После 3 часа път до Рим. Хотелът в който ни настаниха - РАЕЛИ беше абсолютна мизерия.
Банята смърдеше, а  по чаршафите имаше жълти петна ! Закуската беше мизерна, да не говорим за кафето.

Най- зле от всичко, беше "водачът" на Абакс и измислените им екскурзии. Според, АБАКС 30 минути в Сикстинската капела са напълно достатъчни, пълна липса на заинтересованост от това, какво искат туристите.Водачът беше все едно е на почивка, а не на работа. За всяко нещо обяснението е , че такива били правила на АБАКС !
Ужас !
Екскурзията  не беше никак евтина, излезе по 1200 лв на човек за  3 нощувки, в които се чувствахме като навлеци и едва ли не ние сме им задължени !

НИКОГА НЕ ПЪТУВАЙТЕ С АБАКС !
"Програмата " им "РИМ - Вечният град с полет от Варна "  е пълна пародия.
Ако се записвате на екскурзия, питайте кой е организаторът, ако е АБАКС, по-добре си стойте вкъщи !  >:( >:( >:(

6
4-дневна ваканция се оказа 5-дневно ходене по мъките

Проблемите започнали от първия ден
4-дневна екскурзия до Италия се оказа 5-дневно ходене по мъките. Около 50 туристи от България тръгнали да се забавляват на карнавала във Венеция, на финала обаче играли хоро на паркинг пред автобуса, който дори не могъл да запали.


На 21 февруари, 50 туристи тръгват с намерение да се забавляват на карнавала във Венеция. Не подозират, че ще получат бонус – да играят хоро пред автобуса им, който е заключен и не може да запали.

Проблемите започнали от първия ден. „Беше или адски студено или адски топло, хората отзад умираха от жега, ние бяхме по средата и духаше адски, трябваше да си слагам яке за да не ми отвее краката”, казва Георги Иванов.

„На магистралата в Хърватска, по време на движението на автобуса, той изгасна от само себе си. Шофьорът отби в дясно на пътя и ние слязохме. Започна да поправя автобуса, отне ни около 30/40 минути”, коментира Йоана Серафимова.

Нова ТВ
7
На 1 юли се върнахме от екскурзията на България Травъл Класическа Италия, от 23 юни до 30 юни. Автобусът беше стар и много неудобен, с тесни седалки и малко място за краката. Ако пътникът е малко по-висок, пътуването е истинско мъчение. Нямаше задно стъкло на автобуса, беше заменено с пластмасов лист, закрепен с тиксо и винтове, които изпопадаха повечето и вътре духаше, шумеше и течеше при дъжд. Още на отиване  се появи някакъв проблем и автобусът често гаснеше. Случваше се да пристигаме късно вечерта в хотела, а и времето за посещение на градовете да остава много малко. Във Венеция от 16 до 19 часа, в Пиза - след 20.30 часа. Не бихме използвали втори път услугите на България Травъл.
8
Това е последната фирма с която ще пътувам! Много не коректни и изключително нагли в отношението си с клиентите.Лошо обслужване много стари и ставаш и за нищо автобуси.Хотелите с които работят са като пионерски лагери,а храната няма да коментирам.Ако харесате някоя дестинация се обърнете към друга фирма.Нищо положително немога да кажа за тях.Екскурзоводите им са нелицензирани и ви оставят сами да си разглеждате ,за което си прибират парите.Екскурзията е да си почине и зареди човек,а не да си донесе проблеми,кошмарно пътуване и да се разочарова,че е тръгнал на някъде.Хора,забравете за тази фирма!
9
Екскурзията с България Травъл, по маршрут София-Будапеща-Виена-София, потвърди коментарите,които бяхме чели. Стар автобус, съчетан с некомпетентни и неопитни водачи. Хубавото беше това, което си направихме сами.
10
За Бога, не пътувайте с тази фирма! Развалиха ни Новата Година в Черна Гора. Водачът на групата Румен, беше арогантен, некомпетентен крадец и лъжец. Дано да фалират скоро.
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки