Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Бях на екскурзия с Географски свят от 21.06-28.06 до Санкт Петербург и Москва с тръгване от Варна.
Транспортът-самолети/Сибирски авиолинии/, влак Сапсан и автобуси – беше отличен. Хотелите бяха чудесни- чисти, удобни и предлагащи вкусна храна.
Екскурзията имаше и минуси.
1)   Екскурзоводът- Лили Григорова- съпровождаща ни от Варна не владееше добре руски език и не превеждаше правилно- направи ми впечатление, че напр. превежда думата „коробочка” като „предмет” вместо „кутийка”. Понякога не слушаше местния екскурзовод, разсейваше се и си съчиняваше превода.
2)   Часовете на посещение на обектите след пристигане в Санкт Петербург и Москва не бяха съобразени с часовете ни на пристигане: На 21юни ,след пътуване почти цяла нощ,  в 5.30 сутринта бяхме настанени в хотела в  Санкт Петербург и само след два часа, в 7.30, трябваше да закусваме и уморени и недоспали веднага след това да посетим Петерхоф. А в предварителната програма пишеше , че ще нощуваме след пристигане и предполагах, че ще имаме време да поспим поне 4-5 часа. Докато групата от София беше пристигнала предната вечер и нямаше такъв проблем... Преди да  пристигнем в Москва, не ни дадоха предварителна информация как ще се движи варненската група през деня и не си бяхме подготвили в чантите необходимите вещи за пешеходната разходка, напр. чадърът ми остана в куфара, а валя. И така, когато пристигнахме, хората от Варна трябваше буквално да тичаме до автобуса за да оставим куфарите , после пак ни юрнаха до метрото и след това тичахме от метрото до Кремъл , защото сме имали час за влизане , който трябва да спазим и всичко това с тежки чанти подготвени  за пътуването с влака. А софийската група отново беше облагодетелствана- тях не ги юркаха като нас - те останаха в автобуса, който ги докара до Кремъл, защото техният час бил по-късно. А защо по-късният час не беше за варненци? Защо нашата група беше дискриминирана?
3)   В Кремъл нямахме слушалки, наоколо имаше много групи, беше шумно и нищо не се чуваше от обясненията на екскурзовода. На въпроса ми защо няма слушалки ми беше отговорено, че така е решила агенцията. А защо така е решила агенцията, при условие , че плащаме толкова пари?


2
Пътувахме до там със семейството ми. Първата оферта на която се спряхме бе на Бамби М тур, подведени от ниската цена, но добре, че се зачетох внимателно в офертата, иначе щяхме да се прецакаме здраво. Искат допълнителни такси за щяло и нещяло:
Замъка Пелеш/Пелишор – 10 Евро (включва вход и екскурзоводска беседа на български)
Допълнителна екскурзия до Бран, Брашов и Ръшньов – 18 Евро (без включени входове)
Първа вечеря (стандартна) – 10 Евро
Традиционна румънска вечеря с програма – 17 Евро (салата и предястие, основно традиционно ястие, десерт, малка ракия, чаша вино, хляб и вода)
Пътни, магистрални и гранични такси и курортни по маршрута София, Русе, Дунав мост, Букурещ, Синая, Бран, Брашов – 5 евро
Относно последната такса да отбележа, че е напълно неоснователна и никъде другаде по агенциите не съм срещал такова чудо, дори в Запрянов и в Караджъ ги няма.
Като сметнете внимателно ще разберете, че тяхната оферта излиза доста по-скъпо от тези на останалите агенции.
Не бих пътувал с Бамби...
3
ВНИМАВАЙТЕ с ф"БИСЕРИ" - Перник - хванахме се за Великден в Сърбия, Луковска баня, а беше без агнешко, без козунаци, без минерална вода -  хранене в столова на лечебницата, на празничната вечер са договорили порции от консервирани рулца-кайма и колбас; няма и обслужване от водещия, скъпа оферта за близко разстояние!
4
Здравейте.
Създавам тази тема, като сигнал към всички, които имат намерение да пътуват с органзирана група през туристическа агенция.
Конкретния повод, поради който създавам тази тема е отминалата наскоро екскурзия на Сън Травел до Италия и по-точно езерата в подножието на алпите.
Доброто настроение от всичко бе помрачено от бих казал ганьовското и дребнаво прибиране на някой лев отгоре от всички туристи. Това разбира се е много просто и бе забелязано от всички в групата.
Става въпрос за входните такси на обектите, които бяха събрани от групата.
Например за корабчето по езерото Комо ни бяха събрани по 30 евро на човек, при положение че цената за индивидуален билет бе 21 евро. А ние пътуваме като група, което значи че реалната цена, която трябваше да заплати всеки един от нас е още по-ниска. Друг пример е входния билет за вила Карлота. Беше ни обявена цена от 10 евро на човек, отново влизаме като група с повече от 20 души. На входа на самата вила видяхме, че цената на билет за група с 20 и повече души е 6,50 евро. Следващите дни се повтори подобна ситуация с входовете за вила Изола Белла и Изола Мадре. До въпросните места отново стигнахме по вода, за което бяхме таксувани по 10 евро на човек. там не можахме да видим реалните цени за група, понеже всеки лодкар си беше сам за себе си.
Цените, които платихме бяха обявени в програмата, т.е. казват и ни таксуват цена, която би заплатил 1 човек, който пътува самостоятелно, а ние сме група от 50 души !

Това е общо взето, внимавайте с кого пътувате и колко плащате, за да не си разваляте настроението от прекрасните гледки на местата които посещавате ;)
5
Пътеписи / Плаващите манастири в Порто Лагос
« Последна публикация от Scleri - Април 09, 2019, 02:00:30 pm »
На североизточния край на гръцкото средиземноморско крайбрежие, на двайсетина километра от Комотини се намира малко рибарско селце - Порто Лагос. Сред туристите то е популярно с две неща. Първо с живописното си местоположение. Селцето се намира на тясна ивица земя отделяща морето от най-голямото сладководно езеро в Гърция - Вистонида / Буругьол / . Езерото е рай за много водоплаващи птици.
Втората голяма забележителност на Порто Лагос са плаващите манастири.  Легендата разказва за група рибари които по време на силна буря претърпели корабокрушение на това място. Те искрено се помолили на Св. Николай. Той чул молбите им, и ги спасил. В знак на благодарност рибарите построили на това място малка църква за чийто патрон естествено избрали Св. Николай. Църквата построили не на брега, както може да се очаква, а точно на мястото където лодката им потънала. За целта първо насипали малък изкуствен остров.  По-късно на втори такъв остров построили още една църква, и малък манастир към нея. Сега мястото е много популярно сред туристите, и паркинга пред манастира никога не остава празен. Вярващите са убедени че този манастир е любимо място на Света Богородица. Тя често се явява там, и ако искрено и се помолиш тя сигурно ще ти помогне. В църквата Св. Николай има икона на светеца за която също се твърди че е чудотворна.

 Няколко снимки за да усетите малко от духа на това място. Времето не беше много благосклонно към нас, но като че ли мрачното небе направи нашето посещение още по- вълнуващо.

6
Това беше едно пътуване отдавна желано. Дълго чакано / За да приключи реставрацията на църквата Св. Стефан / . На края осъществено.
Един приятен уикенд в Истанбул.
Адреса на пътеписа е - https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=7554
7
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от Scleri - Март 29, 2019, 08:07:03 am »
Миналата пролет пътувахме с Абакс до Испания и Мароко. Отделихме и един ден на Гибралтар. 
Програмата беше съставена перфектно. Нямаше големи автобусни преходи. Времето отделено за посещаваните обекти беше достатъчно. Хотелите в които нощувахме бяха много добри. Особено тези в Торемолинос и Пуерто Банос / Коста дел Сол /  Води ни  Велизар. Младо момче, роден за тази работа. По време на пътуването Велизар, и фирмата която представляваше се отзоваваха на всяко наше желание / в рамките на възможното разбира се / . На връщане от авиокомпанията отмениха чартъра ни от Маракеш, и се прибрахме с редовен полет от Малага. Това ни даде един допълнителен ден към екскурзията. От фирмата бяха любезни да ни го уплътнят с една много приятна екскурзия до Михас / туристическо селце над Фуенхирола / Нали разбирате че този ден можеше да го прекараме и на летището в Малага защото фирмата беше изпълнила програмата си. 
Преди две години пътувахме с Абакс и до Израел, и също останахме с много добри впечатления.
С една дума  ако си харесате екскурзия предлагана от Абакс не се колебайте.  За да не останете разочаровани, и да обвинявате след това фирмата проучете предварително местата които ви престои да посетите, и хотелите в които ще нощувате. Възможно е те да не отговарят на вашите изисквания за което фирмата няма никаква вина.  Ние се бяхме позапалили за Египет, но като разбрахме че прехода от Асуан до Хургада е над десет часа само с една почивка / ползва се тоалетната на автобуса в движение / и се отказахме. Не от Египет, а от този начин на пътуване.
И на края за да се уверите че не ви заблуждавам / особено за нивото на хотелите / , и ако имате време и желание можете да хвърлите едно око на пътеписа ми за Мароко. Надявам се да ви е интересно. Адреса е -  https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=8601
8
Бяхме по оферта, получена от турагенция "Екватор", която е партньор на "Абакс". Всичко беше чудесно организирано! Хотелският комплекс беше голям, красив, на брега на морето, със събствен коралов риф. Отлична кухня и изключително любезен персонал.През цялото време бяхме придружавани от екскурзовода Стоян Данаилов, който откликваше на всички молби и лични желания от страна на туристите, беше грижлив, внимателен и търпелив. Прецизен, професионален подбор на водачи - за допълнителната екскурзия в Долината на царете разказваше египтолог, който говори и арабски. При посещението в бедуинско селище сред пустинята, бяхме придружавани от човек, който от дълго време пребивава в Египет и разказа изключително интересни неща! Изненадах се, когато прочетох негативни отзиви във форума... Може би сме имали късмет или нещата са се променили, след споделените мнения? Във всеки случай, бих пътувала отново с  "Екватор" и "Абакс". Препоръчвам с чиста съвест!
9
Здравейте,сигурно много от Вас са се жалвали от тази псевдо фирма - "АБАКС", които организират чартъри. Записахме се за екскурзията им РИМ - Вечния град с полет от Варна.

Не знам от къде да започна - от абсолютната им липса на отношение към клиентите, от това, че бяхме третирани като овце "Няма да минем по предварителния маршрут, защото еди си кой, от групата се моткал "/, като ставаше въпрос за човек с проблем с крака.

Още от летището се започна размотаване и чакане на заветния автобус за Рим, понеже се каца на Перуджа. После 3 часа път до Рим. Хотелът в който ни настаниха - РАЕЛИ беше абсолютна мизерия.
Банята смърдеше, а  по чаршафите имаше жълти петна ! Закуската беше мизерна, да не говорим за кафето.

Най- зле от всичко, беше "водачът" на Абакс и измислените им екскурзии. Според, АБАКС 30 минути в Сикстинската капела са напълно достатъчни, пълна липса на заинтересованост от това, какво искат туристите.Водачът беше все едно е на почивка, а не на работа. За всяко нещо обяснението е , че такива били правила на АБАКС !
Ужас !
Екскурзията  не беше никак евтина, излезе по 1200 лв на човек за  3 нощувки, в които се чувствахме като навлеци и едва ли не ние сме им задължени !

НИКОГА НЕ ПЪТУВАЙТЕ С АБАКС !
"Програмата " им "РИМ - Вечният град с полет от Варна "  е пълна пародия.
Ако се записвате на екскурзия, питайте кой е организаторът, ако е АБАКС, по-добре си стойте вкъщи !  >:( >:( >:(

10
4-дневна ваканция се оказа 5-дневно ходене по мъките

Проблемите започнали от първия ден
4-дневна екскурзия до Италия се оказа 5-дневно ходене по мъките. Около 50 туристи от България тръгнали да се забавляват на карнавала във Венеция, на финала обаче играли хоро на паркинг пред автобуса, който дори не могъл да запали.


На 21 февруари, 50 туристи тръгват с намерение да се забавляват на карнавала във Венеция. Не подозират, че ще получат бонус – да играят хоро пред автобуса им, който е заключен и не може да запали.

Проблемите започнали от първия ден. „Беше или адски студено или адски топло, хората отзад умираха от жега, ние бяхме по средата и духаше адски, трябваше да си слагам яке за да не ми отвее краката”, казва Георги Иванов.

„На магистралата в Хърватска, по време на движението на автобуса, той изгасна от само себе си. Шофьорът отби в дясно на пътя и ние слязохме. Започна да поправя автобуса, отне ни около 30/40 минути”, коментира Йоана Серафимова.

Нова ТВ
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки