Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Мнения за туристически агенции и туроператори / АБВ Травел
« Последна публикация от Petar21 - Февруари 26, 2018, 12:59:54 am »
Кажете нещо и споделете мнение за АБВ Травел
2
Да побъбрим / Re: Сузанита се натиска гола в банята с мъж
« Последна публикация от Petar21 - Февруари 19, 2018, 01:11:40 am »
Изглежда, че само регистрираните виждат снимката
3
Да побъбрим / Сузанита се натиска гола в банята с мъж
« Последна публикация от Petar21 - Февруари 19, 2018, 12:59:53 am »
Коментара е за вас

4
Да побъбрим / Re: Измамени за Нова година и Коледа
« Последна публикация от Емил Ганчев - Февруари 14, 2018, 06:34:47 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ КОЛЕГИ!  БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ФИРМА  "АМИГОС 97 ЕООД" РАБОТЕЩА ПО ДОГОВОР С ФИРМА "GEODIS"  ГР. ПАМЛОНА ИСПАНИЯ!  ПИША ТЕЗИ РЕДОВЕ С ЦЕЛ ДА ПРЕДПАЗЯ КОЛЕГИ КОИТО Е ВЪЗМОЖНО ДА ПОПАДНАТ НА ФАЛШИВИТЕ ОБЕЩАНИЯ НА ТОВА ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ СТРАДАЩО ОТ ВЪОБРАЖЕНИЕ, ЧЕ Е СТАНАЛО БИЗНЕСМЕН И НЯКОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА РАБОТИ ЗА НЕГО БЕЗ ДА ПОЛУЧАВА  ОБЕЩАНОТО!  ЗА  ТРИТЕ МЕСЕЦА КОИТО РАБОТИХ  ВЪВ ВЪПРОСНАТА ФИРМА НЕ СПАЗИ ЕДНО ОТ ВЕЛИКИТЕ ОБЕЩАНИЯ КОИТО ДАВАШЕ ПРЕДИ ДА ЗАМИНА.  ВСЕКИ ДЕН КАРАНИЦИ, КОМАНДИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАГНИТИ, НАРЕЖДАНИЯ ЗА МИНАВАНЕ ПО НАЦИОНАЛИ КОЙТО СА ЗАБРАНЕНИ ЗА КАМИОНИ И ВСИЧКО ОТРИЦАТЕЛНО КОЕТО Е ВЪЗМОЖНО В БРАНША!  ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНОТО КАТО ГУМИ ПОДРЪЖКАТА И ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ  НА КАМИОНА!  МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ С ДРУГИ КОЛЕГИ НАПИСАНОТО ОТ МЕН, ЗА ДА НЕ СЕ ОПАРЯТ И ДРУГИ ХОРА ОТ ТОВА ПИШМАН "БИЗНЕСМЕНЧЕ"! И НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ДА ПОДЧЕРТАЯ, ЧЕ 14000КМ. ЗА МЕСЕЦА СА МУ МАЛКО, НЕ МИ ИЗПЛАТИ ПОЛОВИНАТА ОТ ПОСЛЕДНАТА ЗАПЛАТА  ПО НЕГОВИ СИ СЪОБРАЖЕНИЯ И СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ, НО ВСИЧКО ЩЕ МУ СЕ ВЪРНЕ ОТ ГОРЕ НА НЕГО И НА СЕМЕЙСТВОТО МУ,ЗАЩОТО НАЙ ЛОШОТО Е ДА ТИ РАБОТЯТ ХОРАТА ЧЕСТНО И ПОЧТЕНО И ТИ ДА НЕ И ПЛАТИШ ЗАСЛЕПЕН ОТ АЛЧНОСТА СИ!
5
Да побъбрим / БАЛИ - ваксини, валута, телефони, интернет,
« Последна публикация от Gal - Февруари 08, 2018, 05:18:33 pm »
Здравейте, пътешественици!  Ако някой скоро е бил на остров Бали - мога ли да помоля за малко повече инфо от първа ръка за условията на острова, болестите, ваксини има ли за тях, колко рано се правят. За хепатит А и сие, за комарите и маларията, която снасят в хората ( чувам и чета страшни неща ), моля дайте ми малко насоки. Във външно министерство ме питаха Бали остров ли е, та камо ли да ми кажат нещо полезно. Ще съм благодарна за насоки относно телефонните разговори, валутата и интернета - доколко го има. Няма да пътуваме организирано. Разбрах, че визите се взимат на летището.
6
Екскурзия до Охрид - Нова година!

1. Стар и раздрънкан автобус, сменен в последната минута
2. Екскурзоводката "Буба" се покрива като гъба, слаб лидер и организатор, през цялото време четеше не знам откъде - може би от Wikipedia, оттегчена от това което върши, на моменти страда от старческа амнезия, гледа единсвено своя интерес - цигарки, кафенца.... Навръщане заряза групата в Перник.
3.Изключително некоректно отношение при настаняване в хотела - при една и съща цена на екскурзията по неясни критерии се настаняват клиентите в различен клас стаи. Разбира се екскурзоводката е в "топ"!!!
4. Местен екскурзовод  - македонец! Длъжни сме да разбираме разваления български език !!!!
7
Черен списък на хотелите / ЙОНЕКА ТУРС НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
« Последна публикация от McMarin - Януари 05, 2018, 03:14:41 pm »
Екскурзия до Охрид - Нова година!

1. Стар и раздрънкан автобус, сменен в последната минута
2. Екскурзоводката "Буба" се покрива като гъба, слаб лидер и организатор, през цялото време четеше не знам откъде - може би от Wikipedia, оттегчена от това което върши, на моменти страда от старческа амнезия, гледа единсвено своя интерес - цигарки, кафенца.... Навръщане заряза групата в Перник.
3.Изключително некоректно отношение при настаняване в хотела - при една и съща цена на екскурзията по неясни критерии се настаняват клиентите в различен клас стаи. Разбира се екскурзоводката е в "топ"!!!
4. Местен екскурзовод  - македонец! Длъжни сме да разбираме разваления български език !!!!
8
Мнения за туристически агенции и туроператори / ЙОНЕКА ТУРС NEVER AGAIN
« Последна публикация от McMarin - Януари 05, 2018, 03:01:33 pm »
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБ ЛИДЕР И НЕПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКСКУРЗОВОД - НОВА ГОДИНА В ОХРИД
МИЗЕРЕН АВТОБУС
НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ ПРИ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛА
НЕСПОЛУЧЛИВО ИЗБРАН ЕКСКУРЗОВОД ОТ МАКЕДОНСКА СТРАНА

ТОВА Е НАЙ-МАЛКОТО КОЕТО МОГА ДА КАЖА!!!
9
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнения за АБАКС ООД
« Последна публикация от trip_advisor - Януари 05, 2018, 01:27:06 pm »
Връщам се със смесени чувства от пътуване по Нил, организирано от АБАКС съвместно с египетския туроператор Travco. Хотелът в Хургада и корабът по Нил бяха сменени в последния момент. Нямам забележки по отношение на новия хотел, но вместо каюти с балкони, както беше обявено първоначално, плавахме на кораб, чиито прозорци не се отваряха. Единственото проветрение беше през климатик, настроен единствено на температура под 20 градуса и разнасящ миризма на дизел от машинното. Корабът беше бавен в сравнение с други подобни, които ни задминаваха, та не можа да навакса закъснение, натрупано от около 10-часово спиране поради друг заседнал кораб. Заради това последния етап по Нил бяхме превозени с автобус. Местният екскурзовод Ясер заедно с българския водач Стоян Широв направиха всичко възможно да се спази програмата, така че успяхме да посетим всички забележителности. Гореща благодарност към Стоян!

Изглежда никой от АБАКС не си е направил труда да пропътува предварително маршрута - и при най-добро стечение на обстоятелствата трансферите с автобус не могат да се направят в рамките на разумна продължителност на деня. Самото пътуването Хургада-Кайро-Хургада с автобус е над 10 часа, което е за сметка на времето, прекарано на пирамидите или в музея. Трансферът Асуан-Хургада отне 11 часа с един шофьор. Шофьорът ни пое в 8 часа сутринта в Ком Омбо, за да ни остави в 2 часа сутринта на другия ден пред хотела в Хургада - т.е. имаше активен работен ден от 18 часа!!!

Чартърният авиопревозвач ALK (Air Lubo), който АБАКС използва, е друга тема. При подписан договор, в който имахме право на 20кг чекиран багаж, отново в последния момент бяхме информирани, че чекираният багаж е само 13кг.

Самолетът, който ни закара в Хургада е престоял там 8 дена, за да ни върне обратно. Така хората, закупили почивки, са били натоварени да платят почивката и на екипаж от 7 души!

Самолетът на ALK (Air Lubo) с идентивикация LZ-DEO, в който бяхме около 160 пътници, се оказа с 4 аварийни изхода, които не могат да се отварят. Аварийните люковете са здраво завинтени с метални планки към креслата. Добре, че имахме безавариен полет, което си е въпрос на шанс.

Накратко:
1) Горещо препоръчвам пътуване с кораб по Нил
2) Ако приемете офертата на АБАКС или посредниците му, бъдете готови за безсънни нощи, прекарани в автобус
3) Рискът с ALK (Air Lubo) е само за ваша сметка
10
Здравейте, пиша това съобщение с цел да предупредя всички бъдещи почиващи / пътуващи, да НЕ се доверяват на офертите от туроператорската фирма България Травъл. Категорично заставам зад думите си боравейки с факти, а не с празни приказки.
Накратко, през декември месец 2017 закупихме 3 места за Нова Година в Черна Гора и Дубровник за датите 29.12 .17- 02.01.18 с автобус. Неколкократно звъняхме или отивахме лично във фирмата, за да информираме фирмата, че се интересуваме от настаняване в студио или апартамент, тъй като сме трима възрастни. Няколко имейла с напомняния за нашите изисквания също бяха изпратени от моя страна, при което всеки път ми се заявяваше, че хотелът е уведомен и че при пристигане на рецепция, просто трябва да кажем  кои сме и те ще ни настанят в изисканите от нас помещения. Изненадата ни и силно разочарование при пристигане във въпросния хотел ( Хотел Палма в Тиват ) беше, че ни настаниха в обикновена двойна стая, с допълнителен разтегателен диван - с размери за дете !Опитахме се да се разправяме с хотела, но мениджърът ни заяви, че от България Травъл НЕ е постъпила никаква заявка, за нашите изисквания....И така, трима възрастни спахме 4 нощувки в двойна стая с разтегателен диван за дете , при изпратени десетки имейли или обаждания от наша страна към фирмата и подчертавяйки, че за нас тези условия за студио или апартамент са определящ фактор за закупуване на тяхната оферта.
Второто изключително непрофесионално и некоректно нещо бяха автобусите, с които фирма България Травъл ни изпрати на тази автобусна почивка. Автобусите бяха под всякаква критика - стари, с тесни седалки, с неработещи вентилатори/климатици, от които капеха дори и капки върху пътуващите. Половината автобус умирахме от студ от постоянното духане на студено над главите ни или в краката ни, а другата половина на автобуса се оплакваха от уникално голяма жега и задух. Представете си само, 17ч път с автобус при тези зимни условия  - това е недопустимо и категорично извън всякакви норми !!!!! Искам , обаче да подчертая, че шофьорите и гидът, който беше с нас - направиха всичко по силите си, за да можем поне малко да се почувстваме нормално имайки в предвид окаяното състояние на автобусът ни ( номер 2 ). Благодаря им от сърце, че при този разбрицан и нещастен автобус, ни закараха и прибраха живи и здрави !
Не, на последно място искам да предупредя всички, които тепърва ще разглеждат оферти на България Травъл, че организацията на тази фирма е НУЛЕВА и под всякаква критика и конкретно за офертата ни за  Нова Година в Черна Гора организация НЯМАШЕ от страна на България Травъл. Офертата им за Нова Година беше ПОДВЕЖДАщА и с невярна информация.  При сключване на договор и доплащане за Новогодишна Гала вечеря с тристепенно меню и включен алкохол, всъщност се озовахме редящи се на огромна опашка за  "тристепенното меню ", настанени на маси един до друг като на селска сватба от соц време, без никакво място човек дори и да помръдне, с невъзможност хората да се разместват ако са си направили запознанства и с включен буквално 30 гр алкохол за Нова Година. Когато в една оферта е написано и се сключва договор с  написан в него текст -  включен алкохол , а всъщност се оказва, че има само предлагани 30 грама уиски и то за такъв празник като Нова Година заявявам най-отговорно и заставам зад думите си, че офертата на България Травъл е подвеждаща и по този начин тази фирма излъга много хора.
И на последно място, ще добавя, че в 00ч българско време ( 23ч Черногорско ), абсолютно никой не поздрави българската ни група от повече от 100 човека, за което обвинявам, България Травъл, че дори не си е направила труда да организира нормално и по коректен начин Новата Година на своите съграждани в чужбина, за което те са си платили, а не са отишли на гости и гратис !
В заключение на горе казаното, НЕ препоръчвам в нито един аспект туроператорката фирма България Травъл и лично ще се постарая нито един от моите познати да не ползва нейните услуги, както и да разпространя на възможно повече места информацията, която споделям и тук.
Заставам на 100 % зад написаното тук, направила съм снимки, запазила съм разменените имейли с фирмата и въобще боравя с факти. А когато фактите говорят, има една приказка и Боговете мълчат.
Така, че внимавайте с тази фирма - лоши автобуси, невярна информация, никаква организация и персонал, който дава половинчати отговори, за мен това са непрофесионалисти ( пътувам от повече от 17 години, по няколко пъти в годината с различни фирми и определено може да се каже, че имам опит ).
Надявам се написаното по-горе да помогне на всички, в избора им на фирма, с която ще пътуват в бъдеще.
Поздрави
П. Петкова
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки