Травел Форум

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Мнения за туристически агенции и туроператори / Re: Мнение за Караджъ турс
« Последна публикация от i.kolev - Януари 03, 2020, 02:55:13 pm »
Вчера се прибрахме от Истанбул. С тази агенция няма да повторим. Всичко беше пълна дезорганизация, промяна на часове на допълнителните екскурзии и най-вече новогодишната вечеря на яхтата беше повече от отврат. На яхтата за посрещането на новата година бяхме натъпкани като овце повече от колкото трябва. На маси за 8 човека бяхме настанени 12. Сервирането ставаше много бавно, 6-7 сервитьора за 280 човека, ако изобщо може да се нарече такова, защото станаха не малко скандали, а самата вечеря беше повече от оскъдна. Скромна салатка, изстинало полешко с недосварен ориз, 50г. чипс от пакетче за 6 човека, няколко резенчета банан, портокал и ябълка за десерт. Единствано зарята на Босфора си струваше. Никога повече с Караджъ турс. Даже мисля да си искам и част от парите за глупавите им екскурзии. 03.01.2020г.
2
Черен списък на туроператорите и туристическите агенции / Loyal Travel
« Последна публикация от Lily - Януари 03, 2020, 10:30:22 am »
Избрахме Loyal Travel за Новогодишна дестинация - Върнячка баня. Отпътуване от автогара Сердика на 30.12.2019г., час на тръгване 8.00. Помолени сме да сме на автогарата най-късно до 7.40ч. Ние сме точни и сме там в 7.30ч. На SMS ни е изпратен  номер на авобуса ОВ 8768 ВМ. Чакаме до 7.55 - няма такъв автобус. Започваме да звъним на телефонен номер на мъж от фирмата, даден за контакт (Не е ли редно да е на автогарата и поне да ни изпрати, след като няма да пътува с нас ?!?). Същият вдига телефона и ни казва да се огледаме по-внимателно: "Може да е на булеварда, не на автограта" ?!?. Оглеждаме се, проверяваме всички автобуси отново - НЯМА! При повторно позвъняване човекът спира да вдига телефона и ни затваря?!? В 8.05ч. пристига въпросният автобус. Успокояваме се, че все пак ще пътуваме. Поглеждаме пак регистрацията и се оказва, че не е  ОВ 8768, а  ОВ 8769. Отново започваме да се чудим - да се качваме или да чакаме точния номер. Питаме шофьора и той ни оговаря, че няма представа. Трябвало да закара пътници до Върнячка баня, но кои хора и до кои хотели нямал представа. В крайна сметка решихме да се качим и добре, че го направихме, защото в противен случай щеше да отпътува и ние да си останем на авогарата. Групата в автобуса беше 21 човека.  Случайно една от пътничките видя до шофьора списък, прочете го и видяме, че сме на правилното място. На някои беше изпратен правилният номер, на други (като нас) грешен. Госпожи и господа от Loyal Travel не се прави така! В хотел Fontana, в който бяхме настанени (прекрасен хотел!) всички гости бяха от България, но с различни туроператори. При настаняването на масата за Новогодишната вечеря имаше неуредици за нашите места! Ако имаше представител на фирмата с нас (както при другите туроператори) проблемът щеше да бъде много бързо разрешен, а не ние да търсим управител на ресторанта и да започнем с нерви Новогодишната вечер. Никога повече няма да ползваме вашите услуги!
3
НЕ ПРЕПОРЪЧАМ НА НИКОЙ ДА ИЗКАРА КАТО ТАЗИ НОВА ГОДИНА КАКТО НИЕ ИЗКАРАХМЕ В ОХРИД.Това беше най зле  организираната ескурзия на която съм ходил.Започвам с потеглянето от София с автобус 2 звезди и растояние между седалките 60 см. а не както по закон миниум 72см. Пътят до Охрид е ужасен и ние пристигнахме в хотела след 13 часа ТРИНАДЕСЕТ часа ПЪТ.Нов не довършен хотел в НИЩОТО.Студени стаи.ЛОШО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВСИЧКО.УЖАС НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЕДНЕ НА ТОАЛЕТНАТА чиния /монтирана под Мивката/а терасата ми беше зазидана.Храна задоволителна ,един ден не си плащаш кафето другия искат пари.А ЗА ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВАТА ГОДИНА БЯХА НАЕЛИ 3 ЦИГАНИ ДА НИ СВИРЯТ.бЛАГОДАРЯ НА ХОРАТА КОИТО ПОДЕХА хИМНА НА НРБ И СЛЕД ТОВА НА КАИРОКИТО КОЕТО СИ НАПРАВИХМЕ ДО рано сутринта .ТЪПИЯ ОРГАНИЗАТОР НЕ СИ НОСИШЕ ЕДНА ФЛАШКА С БГ МУЗИКА ПОНЕ. ИМАМ СНИМКИ НА ВСИЧКО ТОВА И МОГА ДА ГИ ПРЕДСТАВЯ ПРИ ИНТЕРЕС НА НЯКОЙ И ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ ГИ КАЧА НА ВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕ ЗА ДА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ И ДА СТИГНЕ ДО ВСЕКИ.На връщане пътувахле 450км. за 11часа.Автобуса беше с еденични стъкла и не можеше да се затопли. Казвам се Тонислав Ванков и стоя зат написаното.Имам и снимков материал.
4
Пътувахме до Египет от Варна за 7 дни!
В резюме, нещата от които сме много разочаровани:
1.   Посрещане и настаняване в Хургада - уж сме палтили за един хотел, те ни настаняват в друг!
2.   Хотел и храна в Хургада - пълен ужас, наложи се да ядем навън!
3.   Шнорхелинга на „Райският остров“ - исипаха ни 7 кораба в една локва и освен бутаница нищо друго не виждаш!
4.   НЕОСЪЩЕСТВЕНА ЕКСКУРЗИЯ – И ТО ЕДНА ОТ НАЙ ИНТЕРЕСНИТЕ, но взети пари за нея
5.   Коба по Нил – не беше това за което сме платили, като кораб. Персоналът и храната беше добра.
6.   Ранните закуски няма да ги броим – все едно нямахме.
7.   Малко време при посещението на историческите обекти и скандално малкото време на пирамидите и в музея в Кайро. Тук ще кажа, добре че не си купихме билет за Тутанкамон храма – т.к щеше да е невъзможно да го разгледаме, трябваше да търчим през всичко ...
8.   Предов от руски – а не екскурзия на Български
9.   Влакът за Кайро - скандално мизерен - без вода - 13 часа
10.   Настаняване в хотел в Кайро след близо 24 часа без нормална баня
11.   Посещението на парфюмна фабри в която ни метнахте страшно добре
12.   Препоръката за качване на камила от екскурзовода Хасан – също си беше подвеждане....
13.   Светлинното шоу на Пирамидите – не го продавайте или предупредете, че не си струва много. Това ще ви носи повече доволни клиенти ....
14.   Постоянно нещата се размиваха, едно се казва друго се прави

5
Черен списък на туроператорите и туристическите агенции / Re: Никога с ABAX.BG
« Последна публикация от vanya - Октомври 14, 2019, 09:52:31 pm »
Не избирайте Абакс - преди два дни се върнахме от Египет с тях и беше пълно разочарование. Нищо по офертата не беше такова каквото трябваше а бъде, имахме неосъществена екскурзия, загубен багаж за който не се зайнтересоваха.... Екскурзоводите не стават, ако изберете екскурзия за обиколка на Египет ще ви размяткват, като чувал с картофи и няма да може да се насладите на историята на Египет, а само ще преминете през Египет!
6
Пътувах с фирмата за Мармарис от 25.09. до 03.10.2019 г. Не съм доволна. Нито от пътуването, нито от настаняването. Три автобуса, над 150 човека, спират за почивка на едно и също място едновременно! За 30 минути трябва да се ползва тоалетна (ако има 2 тоалетни е чудо) и евентуално да си купиш кафе. Местата за почивка не могат да обслужат 150 човека, като още на първата почивка бяхме принудени да се откажем от кафето, защото не стигна времето. На втората буклвално ме извадиха от тоалетната защото минали 30 мин! Не разбрах защо не може да се удължи почивката с 5 мин., така че да не се стресират хората. Цялото пътуване мина в нерви и напрежение. На връщане беше малко по-регулирано и по-добре. Автобусът беше тесен и крайно неудобен. При впечатляващата ми височина от 1,69 м. коленете ми опираха в седалката отпред. Хотелът "Orka Nergis Beach", който рекламираха за 4* се оказа преко сили 2 *. Мръсен, с изненадващо малки стаи, олющен ламинат, непочистена баня, мръсни чаршафи, мръсотия навсякъде. От фирмата не били виждали всички стаи и не знаели. А като не знаят как продават хотел??? Настаняват 150 човека в един хотел и ни завряха в тавански помещения понеже нямат капацитет. Но Солимо не се интересуват, че хотелът не може да предложи еднакви стаи на 150 човека. Важното е, че те са събрали цели 3 автобуса за екскурзията. При какви условия ще са настанени хората за тях е без значение. В ресторанта чиниите бяха мазни, с остатъци от храна по тях, чашите имаха червило и мазни пръсти, но иначе сервираха вино в тях. Храната беше под всякаква критика, всеки ден една и съща. Разнообразието се изразяваше в 6 вида салати - домат, краставица и маруля, нарязани по разлчен начин в 6 купи! И още 3 плата с неясно съдържание, които дори не опитах. Приборите не стигаха и се молиш на персонала да ти намери вилици. Разбира се никой не говори и дума английски. По интуиция разбираха какво искаме. На плажа шезлонгите не стигат, хората се карат. Споменах ли мръсотията? Виждам, че и други фирми предлагат този хотел - не се лъжете! Не си проваляйте ваканцията както се подлъгах аз единствено защото нямаше нощен преход.
7
Специално си направих регистрация, за да предупредя и други!

Не се лъжете да си вземате екскурзия с Еко тур! Бяхме се записали за екскурзия за 6-8 Септември в Кавала, с посещение на плажовете Амолофи, Керамоти и Неа Ираклица. До последно всичко беше наред, докато не ми звъннаха ден и половина преди тръгването, да ми кажат, че имало проблем с хотела и за това ни прехвърлят към коренно различна екскурзия на Тасос, с Йонека турс, без посещение на плажовете (заради които реално се бяхме записали). След 11 часов път (за 360 км) и съответно загубен ден (пристигане в 17:30), бяхме настанени в МАЗА на хотел, на близо 1 км от плажа (а трябваше да бъдем на крайбрежната алея на Кавала)! Връщането също беше скандално зле (тръгване в 10:30 и пристигане в България в 22:30 ). Платих си за три дена плажове, а получих 2 дена пътуване и 1 ден свободен за плаж. Накрая получих само едно "Извинете"! Повече никога не бих ползвала техните услуги!
8
Пътешествия из Хърватия и Черна Гора
Ода за екскурзовода


О, късмет ли бе да го опишеш,
договор с България Травъл да подпишеш.

Тръгваме за Перлите на Адриатика,
без да знаем проста математика.

Дълъг път плюс Румен-тарикат,
е равно на загубен на квадрат.

Екскурзовод е той от най-добрите,
само бройка си парите.

По 30 куни иска от милите туристи,
дано го хванат яки глисти!

А те се дърпат и не дават,
на договора се осланят:

- "Румене, в договора пише друго"
- "Ааа, не знам... "- прекъсва грубо.

Добре че групата от Варна се заема,
та ситуацията да е спасена.

Ама Румбата се цупи,
чак волята му се пречупи.

Припка с белите чорапки покрай езерата
и се чуди как да се завърне във играта.

Тънки сметки той си прави,
къде, кога отново да удари.

По път за Котор таксички събира,
в автобуса елегантно маневрира.

Евро за това, евро за онова,
а от корабчето- ни следа.

В програмата настъпва хаус за кратко,
не е като да е нещо рядко.

Чакаме си под дъжда нещастно,
Румбата се е оплескал, много ясно.

Препускаме през Котор и през Будва,
щото автобуса тръгва...
Ей го Румен пак последен,
хубавец е ненагледен.

И тъй понеже заслужава,
бира си изпроси за награда.

За Дубровник кво да кажа...
наколко минискуса сдадоха багажа.

Румен пак не е разбрал, не е готов,
иска ми се да го пратя в Пирогов.

Вече в чудно настроение,
тръгваме по южното течение.

Завои и сукаци страшни,
но Румбата е пълен с интересни факти:

20 километра говори за маслини,
Шкодринското езеро за малко да подмини.

-"Румене, какво виждаме от дясно?"
- "Маслините растат на тясно."

- "Не бе, в дясно- водата, зеленината"
- "Маслината не никне в планината".

- "Абе Румене, за езерото питат хората".
- "Маслини се продават на Агората".

Групата обаче е железна и не пада духом,
към границата тръгваме във купом.

Шеги, загачки, трето, пето,
Румен пак осра нещата на гишето.

Граничаря се ядоса на екскурзовода,
работата стана гола вода...

Куфари и чанти за проверка,
да му строшиш на Румен кухата манерка.

За пет евро пак се стисна,
на границата групата увисна.

А шофьорите горките
ден и нощ му дишат миризмите,
в чудо се видяха,
но пак оправиха нещата.

Насочваме се към табелка за родината,
смях през сълзи се чува от дружината.

А Румбата на микрофона,
никак не уцели тона.

"До нови срещи" ни желае, свеж,
ах, м*мка му на тоз келеш.

И така завършва нашето пътуване,
с Румбата си взимаме завинаги сбогуване.

Да е жив и здрав човека,
че и неговата не е лека,
но дано на никой да не се налага
на Румбата отново да попада!
9
Пътешествия из Хърватия и Черна Гора
Ода за екскурзовода


О, късмет ли бе да го опишеш,
договор с България Травъл да подпишеш.

Тръгваме за Перлите на Адриатика,
без да знаем проста математика.

Дълъг път плюс Румен-тарикат,
е равно на загубен на квадрат.

Екскурзовод е той от най-добрите,
само бройка си парите.

По 30 куни иска от милите туристи,
дано го хванат яки глисти!

А те се дърпат и не дават,
на договора се осланят:

- "Румене, в договора пише друго"
- "Ааа, не знам... "- прекъсва грубо.

Добре че групата от Варна се заема,
та ситуацията да е спасена.

Ама Румбата се цупи,
чак волята му се пречупи.

Припка с белите чорапки покрай езерата
и се чуди как да се завърне във играта.

Тънки сметки той си прави,
къде, кога отново да удари.

По път за Котор таксички събира,
в автобуса елегантно маневрира.

Евро за това, евро за онова,
а от корабчето- ни следа.

В програмата настъпва хаус за кратко,
не е като да е нещо рядко.

Чакаме си под дъжда нещастно,
Румбата се е оплескал, много ясно.

Препускаме през Котор и през Будва,
щото автобуса тръгва...
Ей го Румен пак последен,
хубавец е ненагледен.

И тъй понеже заслужава,
бира си изпроси за награда.

За Дубровник кво да кажа...
наколко минискуса сдадоха багажа.

Румен пак не е разбрал, не е готов,
иска ми се да го пратя в Пирогов.

Вече в чудно настроение,
тръгваме по южното течение.

Завои и сукаци страшни,
но Румбата е пълен с интересни факти:

20 километра говори за маслини,
Шкодринското езеро за малко да подмини.

-"Румене, какво виждаме от дясно?"
- "Маслините растат на тясно."

- "Не бе, в дясно- водата, зеленината"
- "Маслината не никне в планината".

- "Абе Румене, за езерото питат хората".
- "Маслини се продават на Агората".

Групата обаче е железна и не пада духом,
към границата тръгваме във купом.

Шеги, загачки, трето, пето,
Румен пак осра нещата на гишето.

Граничаря се ядоса на екскурзовода,
работата стана гола вода...

Куфари и чанти за проверка,
да му строшиш на Румен кухата манерка.

За пет евро пак се стисна,
на границата групата увисна.

А шофьорите горките
ден и нощ му дишат миризмите,
в чудо се видяха,
но пак оправиха нещата.

Насочваме се към табелка за родината,
смях през сълзи се чува от дружината.

А Румбата на микрофона,
никак не уцели тона.

"До нови срещи" ни желае, свеж,
ах, м*мка му на тоз келеш.

И така завършва нашето пътуване,
с Румбата си взимаме завинаги сбогуване.

Да е жив и здрав човека,
че и неговата не е лека,
но дано на никой да не се налага
на Румбата отново да попада!
10
За форума / Inventory article versus Working day 8 of 49ers working out camp
« Последна публикация от perfect - Септември 06, 2019, 05:57:43 am »
Upon Sunday the San Francisco 49ers wrapped up their 8th coach, bringing an close in direction of the instant 4-working day block of performing exercises camp. It was an ground breaking exhibiting for the offense led by way of quarterback Jimmy Garoppolo, who performed 14 of 21 passes upon the working day. Nick Bosa experienced an additional impressive working day inside of what turning out to be the expectation https://www.sfstoreonline.com/Deebo_Samuel_Jersey-96. Far more upon his standout minute beneath.Here our inventory write-up once Working day 8 of the 49ers performing exercises camp:Inventory up: WR Deebo SamuelThe minute-spherical decide on within just this year draft includes been considerably calm hence significantly for the duration of the 49ers8 habits. Upon Sunday, Samuel took it up a notch. Inside of a brief span, the novice reeled within 3 receptions - 2 upon dig routes above the center that both of those authorized for some yards once the capture. The 3rd and probably the offensive spotlight of the working day was upon a Nick Mullens go deep down the specifically sideline. Samuel arrived open up versus the corner, still the protection was ultimate inside earlier mentioned the centre of the marketplace. He went up into the air, catching the ball at its most truth and keeping away from the oncoming security. Samuel landed upon his ft and became upfield for the would-be rating. Inventory down: RB Tevin ColemanColeman more his minute fumble of working out camp all through Sunday educate. The 49ers operating again was achieved inside of the backfield by way of defensive lineman Nick Bosa Wesley Johnson Jersey, who blew last restricted finish George Kittle toward generate the finish inside the backfield. Bosa knocked the ball cost-free versus Coleman which was routinely scooped up as a result of cornerback Emmanuel Moseley and returned for the rating. Fumbles aren a fresh new stage for Coleman, ingesting dedicated 7 more than the over and above 4 seasons. He emerged as the team add again in the course of 8 patterns, still turnover problems might difference that instantly Jullian Taylor Jersey.Inventory up: LB Dre GreenlawThe 49ers5th-spherical select consists of accomplished just about anything within just his electrical power toward gain a added higher job concerning the starting up protection. Greenlaw been continually close to the ball relationship all the direction back again in the direction of Geared up Workers Activites inside Could Garrett Celek Jersey. Upon Sunday, he area collectively his perfect exhibiting of camp as a result considerably. Against the start out of staff members drills, Greenlaw adopted the work still left, darting over and above the offensive lineman in the direction of create the avert of operating back again Matt Breida within just the backfield. He too examine a C.J. Beathard go towards the offset, inserting himself involving Beathard and Trent Taylor for the interception and would-be touchdown. Toward cap it off, Greenlaw way too broke up a Garoppolo go created for George Kittle. A strong working day, in direction of say the minimum amount.Inventory down: C Ben GarlandGarland incorporates been having grenades in just the trenches given that the onset of exercising camp - pun made. Signed in the direction of contend for the function of backup middle, Garland contains been the 49ersbeginner all through the to start with 8 patterns with Weston Richburg doing work his course back again versus a leg destruction that needed in the direction of sideline him right until the regular monthly time. Garland includes struggled from the 49ersgifted defensive entrance. He was bested for the duration of 1-upon-1s at present through defensive lineman D.J. Jones and Jullian Taylor. Throughout the starting off of the employees interval, Garland was powered back again by means of Jones, who broke absent and resolved operating again Tevin Coleman within just the backfield. Inventory up: WR Trent TaylorTaylor, back, was the 49ershighest centered wideout upon Working day 8. The slot recipient was the emphasis upon 7 option performs; 5 had been performed, plenty of of which are gritty, around-the-center catches with defenders regional. It distinct he consists of the rely on of all a few quarterbacks. It been an revolutionary exercising camp for Taylor as he rebounds in opposition to a down 12 months as a consequence of again surgical procedure former towards the 2018 year. He feeding on 1 of the perfect exercising camps of everybody upon the 49ersroster Laken Tomlinson Jersey.Inventory down: Trick playsOn Friday, the 49ers offense tried a trick participate in generated popular by means of a confident metropolis inside of Pennsylvania. Miss ahead a handful of actions and Garoppolo finished up with the ball a couple of yards shorter of the conclude zone with both of those the security and linebacker suddenly bearing down. It turns out the CEO of the organization, Jed York, didn love the 49ersfranchise quarterback currently being area inside of harm course. Shanahan reported once educate upon Sunday the operator produced his inner thoughts upon the perform completely distinct, and we shouldn assume in the direction of watch that particular person trick participate in throughout the year. Wel view...
Страници: [1] 2 3 ... 10

Връзки

Екскурзии и почивки