Травел Форум

Мнение за Бамби М тур

Неактивен Ани

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Мнение за Бамби М тур
« -: Октомври 05, 2017, 02:07:15 pm »
Здравейте, ще напиша моето мнение за фирма „Бамби М тур ЕООД“ при пътуване по програма Екскурзия в Румъния: Трансилвания – Сибиу и Замъка Хунедоара- септември 2017г.

Пътувм активно от около 12 години и съм ползвала услугите на различни фирми до различни дестинации. В резултат на това съм се спряла на 2-3/ няма да ги коментирам/, за да не подценявам останалите. Все пак това е доста субективен избор. До този момент никога не съм писала в сайтове и форуми моето лично мнение за дадена фирма и организираната от нея дестинация, защото това също го приемам като въпрос на лични приоритети. Различните хора имат различни изисквания и различни представи за начина по който да протече една екскурзия. Лично мен някой „битовизми“ , като оценка на хотели, състоянието на автобуса  и еродираност на екскурзовада не ме впечатляват. Но в случая съм възмутена от основни неща, които засягат същността на офертата и коректносста на фирмата, за това не мога да премълча.

1. Най- напред в договора, който предоставят за подписване на клиента, след  като е внесъл необходимата сума не фигурира списана програмата на екскурзията- като посещения, така както е посочена в сайта /по дни и обекти/. Оказва се, че в последствие нещата се променят,  без да да бъда информирана, още повече, че за конкретния обект, който отпада лично проведох телефонен разговор с фирмата, за повече подробности, тъй като той беше включен като възможност за свободното време / реално такова не оставаше/. Програмата беше доста сгъстена, предвид времето, с което разполагахме. Нямам възражения спрямо това, защото екскурзовода се опитваше да ни предостави максимално възможност да посетим посочените обекти. Истината е, че комплектовката  на програмата не е съобразена с нейната продължителност. Според  мен всичко това е направено с рекламна цел. Наистина някой неща бяха обявени като възможност за идивидуално посещени в свободното време, но реално такова не оставаше. Коментара ми и е за Посещение на Солни мини „Окна Сибиу“ и по желание посещение на Двореца Могошоая.
2. Освен това 2 дни преди тръгване от фирмата ми се обадиха, за да ме предупредят, че ако искам да посещавам обекти, включени в допълнителните екскурзи / които вече бях заплатила /трябва да внеса и сумата за входни такси, за да направели предварителна резервация, защото се очаквал наплив на български групи. Това ми костваше оше една „такса превод“ в банката, тъй като не съм от София и превеждах парите по банков път. На място се оказа обаче, че за Музея на фармацията нямаше нито един посетител освен нас, а при Замъкът Хунедоара точно преди нас имаше една група, която влезе, ние си влязохме на момента безпроблемно и може би след 20-ина минути чак се зададе нова група. Та така и не видях „стълпотворение“ от посетители, но видях цените на билетите, които като предварително събрана сума бяха почти двойно повече от действителните. Бяха ни събрани по 22 лв на човек / ако сметнете долу цените са 40 леи,редовни билети  т.е 16.80лв. – имайте предвид, че груповите билети са доста по-ниски/. Според мен такива предварителни резервации се правят за обекти с ограничена дневна пропускливост като Долма Бахче в Истамбул и фрезката „Тайната вечеря“ на ДаВинчи в Милано, за двореца Алхамбра в Гренада или за железницата до Юнгфрайох в Швейцария, където билетите са ограничени и е необходимо поне един месец предварително да се резервират, за да имаш гаранция, че ще влезеш.
Беше ми направена голяма реклама и агитация за Традиционната румънска вечеря. Може би точно заради това се отказах, и в последствие се оказа, че поне тук съм „спечелила“, защото тези, които я бях заплатили, бяха останали крайно недоволни.
3.Другото което искам да споделя е, че в общаща сума , която платих за екскулзията ме накараха да заплатя и  Курортни такси – 4.80 евро, за които беше обявено в програмата, че се заплащат на място в хотела. Да- имала съм такива случай в хотели в Дубай, където при напускане на хотела, се плаща такава такса и ми издават касов бон. Но тук никой не ми даде гаранция, че тази сума е отишла точно за това, още повече че в порграмата е записано „на място в хотела“
За да не бъда голословна, прилагам извадка от програмата /стига вече да не е подменена в сайта- явно имат тази пактика/:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•   Курортни такси – 4.80 евро (заплащат се на място в хотела)
•   Панорама на Сибиу /Тур на Сибиу с екскурзоводска беседа, Панорама от градската кула, Музея на фармацията – без вкл. вход – 15 леи, Музей Астра/ – 15 евро
•   Вечеря – 12 Евро (1ва вечер)
•   Екскурзия до Алба Юлия и Замъкът Хунедоара (без вкл. вход-35 леи ) – 18 евро (мин. 20 души)
•   Традиционна румънска вечеря – 20 Евро (2ра вечеря)

В крайна сметка вече нямам доверие в тази фирма и това ми беше първото и надявам се последното / ако обстоятелства не го наложат/ пътуване с нея! Поне аз не желая повторто да бъда лъгана и ощетявана по този начин, а Вие преценете сами за себе си.

Неактивен bisera

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Re: Мнение за Бамби М тур
« Отговор #1 -: Юни 25, 2019, 06:05:39 pm »
Пътувахме до там със семейството ми. Първата оферта на която се спряхме бе на Бамби М тур, подведени от ниската цена, но добре, че се зачетох внимателно в офертата, иначе щяхме да се прецакаме здраво. Искат допълнителни такси за щяло и нещяло:
Замъка Пелеш/Пелишор – 10 Евро (включва вход и екскурзоводска беседа на български)
Допълнителна екскурзия до Бран, Брашов и Ръшньов – 18 Евро (без включени входове)
Първа вечеря (стандартна) – 10 Евро
Традиционна румънска вечеря с програма – 17 Евро (салата и предястие, основно традиционно ястие, десерт, малка ракия, чаша вино, хляб и вода)
Пътни, магистрални и гранични такси и курортни по маршрута София, Русе, Дунав мост, Букурещ, Синая, Бран, Брашов – 5 евро
Относно последната такса да отбележа, че е напълно неоснователна и никъде другаде по агенциите не съм срещал такова чудо, дори в Запрянов и в Караджъ ги няма.
Като сметнете внимателно ще разберете, че тяхната оферта излиза доста по-скъпо от тези на останалите агенции.
Не бих пътувал с Бамби...

 

Връзки

Екскурзии и почивки