Травел Форум

Не пътувайте с фирма Бек Райзен ЕООД

Не пътувайте с фирма Бек Райзен ЕООД
« -: Април 10, 2018, 12:05:16 pm »
Бек Райзен ЕООД е фирмата, която напрази екскурзията на над 50 човека за Великден до Метеора за периода 06-09.04.2018 един малък кошмар.Това е фирма, която няма нито модерен транспорт, подготвени шофьори и екскурзоводи, нито контрагенти на ниво в Гърция-пътувахме с автобус на над 30 години,шофьорът и т.н.екскурзоводка изобщо не познаваха маршрута и обектите, хотела не беше почистен след отварянето този сезон, а предложената отвратителна храна-ориз и макарони за вечеря доведоха до стомашно разтройство на по-голямата част от хората. Обявената програмата не беше изпълнена поради непознаване на маршрута и загубено време в лутане по пътищата, както и липса на предварителна информация кои обекти не работят за Великден.Екскурзоводското обслужване се изразяваше в лошо гледане от страна на представителката на фирмата,липса на елементарен организационен опит, не познаваше нито един от обектите в програмата, не говорене на чужд език и ние се оправяхме на място кой както може.
Така хубавият празник беше помрачен, а очакванията ни излъгани.Ще бъде направена една колективна жалба до Комисията за защита на потребителите, за да се опитаме да защитим правата си на граждани на ЕС.
« Последна редакция: Април 11, 2018, 05:27:22 pm от Елена Иванова »

Неактивен Sokol

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Re: Не пътувайте с фирма Бек Райзен ЕООД
« Отговор #1 -: Април 18, 2018, 12:18:06 am »
Кой Ви беше екскурзовода и от коя транспортна фирма беше осигурен автобуса?

Re: Не пътувайте с фирма Бек Райзен ЕООД
« Отговор #2 -: Юли 24, 2018, 03:57:16 pm »
На 21.07.2018г. бях екскурзия до пещерата Проходна и Гео парк "Златна Панега".Екскурзоводката,която се представи като "Крис" още преди тръгването ни от София беше кисела,сърдита и се караше на всички.С качването в автобуса заяви,че най-важният човек е тя!
Пътуването ни мина в сричане и заекване от нейна страна.Не се беше подготвила по никакъв начин.
След като пристигнахме на паркинга,тръгнахме уж за пещерата,която е на 300м. Ходихме повече от километър по поляните на 33 градуса без никаква сянка докато "Крис" ни убеждаваше,че входа на пещерата е съвсем близо.Аз лично смятам,че е смешно и непрофесионално екскурзовод да разчита на навигацията на телефона.
До тук добре,всеки греши.Човешко е. НО! След като и беше направена забележка,защото в нашатра група 90% от хората бяха възрасти,някой от тях бяха и с бастуни.Освен,че не се извини,тя започна да напада и да се кара на хората. Отговорът и беше:
"Ами след като не можете да ходите,няма да се зписвате на екскурзия! Ето сега ми развалихте настроението! "
Знаете ли колко е грозно някой да си е платил за определена услуга,а насреща да му се карат?!
При връшането ни от "нищото" една жена с бастун падна лошо.Крис дори не разбра,защото вече и бяхме развалили настроението и сърдейки се
си вървеше сама напред.След като явно получи телефонно обаждане се върна при нас и отново арогантоно попота:
"Разрах.че е паднала някаква жена,защо не ми е съобщено?!"
Вместо да попита дали жената е добре и дали всичко е наред тя
пита защо не и било съобщено! Я стига!
За съжаление сагата не свършва до тук.
Благодарение на нейното "малко" объркване всичко след това беше много набързо. Никой нищо не рабра,защото както вече споменах-тя беше сърдита! През цялото време се държеше нагло,арогантно и заповеднически.
След като казах.че ще уведомя фирмата за нейните действия тя и шофьора на автобуса се изсмяха.Явно са недосегаеми. При потеглянето ни от Геопарка беше обещано на хората да спрем на Ябланица,а беше спряно на Ботевград. Хората бяха разочаровани за пореден път този ден.
При наближаване на нашата крайна спирка (София) прекрасната ни екскурзоводка започна да ни съобщава предстоящите дестинации.
Жалкото и смешното тук беше,че хвалеше и препоръчваше всички,на които тя ще бъде екскурзовода,а останалите плюеше.
Чухме изрази от типа "Там няма какво да се види" "Скучно е" "Не ви препоръчвам да ходите там" и "Там няма какво толкова да правите"
Лансираше своите дестинации доста грозно и непохватно.
Изрично бях попитала в офиса по кое време е прибирането в София и от там ми отговориха,че е около 21ч.
При пристигането реших все пак да попитам защо трябваше да бързаме толкова при положение,че имахме толкова много време.
Получих отново подигравателен присмех от страна на шофьора и екскурзоводката и в 18:30ч. бяхме на площад "Александър Невски".

Знаете ли?! На мен лично ще ми трябва доста време да забравя ужасяващата "Екскурзия". 
Надявам се да бъдат взети необходимите мерки.
Наистина е недупостимо това,което всички преживяхме в този ден,
благодарение на некомпетентността на една арогантна дама.

Неактивен Sia

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Re: Не пътувайте с фирма Бек Райзен ЕООД
« Отговор #3 -: Септември 25, 2018, 03:09:20 pm »
Никога повече с Бек Райзен ! Шофьорите на Мистел - Р намръщени , със соц. табели на предното стъкло на автобуса , какво се забранява на туристите , никаква музика , филми също дори на връщане за около 850 -900 км.
път. Хотелът в Загреб , в който трябваше да имаме опция за вечеря , никакви вечери ,пълна трагедия , мухлясали  и неработещи хладилници , тоалетни без тоалетен капак , гардероб без врати , но чисти чаршафи ! Така нареченият екскурзовод Григор Григоров /Гришо / , начетен университетски преподавател по история и религия, но за това което трябваше да върши , абсолютно никаква представа , за време , разстояние , с по 20 минутни почивки , времето за почивка  се засича по време на движение на автобуса , още преди да е паркирал. Претупа всичко по програмата , но за сметка на това не спря да говори с часове за историята на Балканите , за богомилите , за адамитите  и за много интересни неща , но без никаква връзка с програмата !  Но това говорене продължаваше с часове , при което се наложи да му кажем да спре !   Нямаше представа , че съществуват групови билети , дори ни излъга, че е питал , но когато проверихме , разбрахме че сме платили по 150, вместо по 130 куни , но това не е най- големият проблем ! Този човек е самовлюбен  не може   да общува с хора , през цялото време си въобразяваше , че е в университета или не знам къде точно !  Още много мога да пиша , но надявам се да сте добили представи за АГАНЦИЯТА и да не се подлагате на това , което изтърпяхме нашата група ! А за Гришо - завършвам с неговата реплика " КОЛЕКТИВА ТОВА СЪМ АЗ ! "

 

Връзки

Екскурзии и почивки