Травел Форум

Мнение за ТА Географски свят

Неактивен svetulka

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
Мнение за ТА Географски свят
« -: Юни 29, 2019, 09:34:36 pm »
Бях на екскурзия с Географски свят от 21.06-28.06 до Санкт Петербург и Москва с тръгване от Варна.
Транспортът-самолети/Сибирски авиолинии/, влак Сапсан и автобуси – беше отличен. Хотелите бяха чудесни- чисти, удобни и предлагащи вкусна храна.
Екскурзията имаше и минуси.
1)   Екскурзоводът- Лили Григорова- съпровождаща ни от Варна не владееше добре руски език и не превеждаше правилно- направи ми впечатление, че напр. превежда думата „коробочка” като „предмет” вместо „кутийка”. Понякога не слушаше местния екскурзовод, разсейваше се и си съчиняваше превода.
2)   Часовете на посещение на обектите след пристигане в Санкт Петербург и Москва не бяха съобразени с часовете ни на пристигане: На 21юни ,след пътуване почти цяла нощ,  в 5.30 сутринта бяхме настанени в хотела в  Санкт Петербург и само след два часа, в 7.30, трябваше да закусваме и уморени и недоспали веднага след това да посетим Петерхоф. А в предварителната програма пишеше , че ще нощуваме след пристигане и предполагах, че ще имаме време да поспим поне 4-5 часа. Докато групата от София беше пристигнала предната вечер и нямаше такъв проблем... Преди да  пристигнем в Москва, не ни дадоха предварителна информация как ще се движи варненската група през деня и не си бяхме подготвили в чантите необходимите вещи за пешеходната разходка, напр. чадърът ми остана в куфара, а валя. И така, когато пристигнахме, хората от Варна трябваше буквално да тичаме до автобуса за да оставим куфарите , после пак ни юрнаха до метрото и след това тичахме от метрото до Кремъл , защото сме имали час за влизане , който трябва да спазим и всичко това с тежки чанти подготвени  за пътуването с влака. А софийската група отново беше облагодетелствана- тях не ги юркаха като нас - те останаха в автобуса, който ги докара до Кремъл, защото техният час бил по-късно. А защо по-късният час не беше за варненци? Защо нашата група беше дискриминирана?
3)   В Кремъл нямахме слушалки, наоколо имаше много групи, беше шумно и нищо не се чуваше от обясненията на екскурзовода. На въпроса ми защо няма слушалки ми беше отговорено, че така е решила агенцията. А защо така е решила агенцията, при условие , че плащаме толкова пари? 

Връзки

Екскурзии и почивки