Травел Форум

Хотел "Диаманд", Слънчев бряг

ivanov

Хотел "Диаманд", Слънчев бряг
« -: Август 18, 2014, 04:50:40 pm »
Нека напиша няколко думи за този хотел, тъй като наскоро почивах там с трите си деца. Прочетох в други теми, но не виждам логика тук да пиша за кошмарното БДЖ, затова направо на темата.
Хотела е четири звезди с голям и хубав басейн по средата. Водата, чиста и приятна. Разделен на детски, среден и басейн за възрастни. Пространство за шезлонги, достатъчно. Имаше поне 40–50 бр. Мисля, че няма по-голяма простотия от това да смяташ, че ако в хотела има 200 легла, толкова и шезлонги с отделни чадъри, пепелници и други благинки ще има. Естествено, че такъв хотел няма, въпреки, че прочетох на доста места, че хората точно така си мислят. Да, има го номера с хавлиите отрано сутринта, но всички го правят включително и ние. Проблем с шезлонги не сме имали през всичките дни. Стаите? Много приятни, настаниха ни точно в разширена, в която пет човека се събрахме без проблем. За хигиената в помещенията, нямам думи. Всеки ден се чистеше, леглата се оправяха, слагаха се сапуни, шампоани, т. хартия, сменяха се хавлиите, ако ги оставиш на земята. Не почувствахме никакъв дискомфорт. Персонала на хотела - любезен. Друго не мога да кажа. Прочетох много оплаквания, не усетихме нищо подобно. Да не помислите, че съм бил в рая, не! Леки забележки имаме към разнообразието на храната, защото качеството беше много-добро. Просто цареше известно еднообразие в предлаганите гозби. Лека забележка имаме и към алкохола включен в all inclusive - ва, защото определено не беше на ниво. Някак си на фона на всичко хубаво, което ми направи впечатление в този хотел не вървеше с този второразряден и осезаемо компромисен алкохол. Определено си бяха спестили усилията. Изключение правеше само наливната бира, която беше студена и качествена и отчасти замазваше неприятното усещане от другите напитки.
Тук обаче ще изкажа и личното си мнение. Ние българите малко искаме хем да ни излезе без пари, хем да е на супер ниво. Е, няма как пакета ти да струва 450 лева за една седмица, а да искаш услуги и качество за хиляда лева. Аз съм си приел, че като плащам толкова, получавам толкова. Все пак ако някой знае такъв хотел, в който плащаш 500 лева, а получаваш услуги и угодия за 1500, да ми пише. Може това да е хита на сезона. Освен това смятам, че ползата от тези форуми е доста компромисна, защото всеки мери с различен аршин и има уникална дефиниция за качество, комфорт, лукс и т.н. За мен те са едно понятие, за Вас, друго. Нещо, което Ви е впечатлило, мога да намеря за скучно и некачествено и обратното. Въпреки това пиша този коментар, защото реших да споделя моето мнение, но моля Ви, не го вземайте предвид, преценете си сами и така решете, защото ако трябваше да се ръководя от написаното за хотел "Даманд" Слънчев бряг, по-скоро трябваше да се откажа. Всъщност сме много доволни от почивката си и смятаме, че напълно си заслужаваше. Може би скоро няма да се върнем там, защото се стремим да разнообразяваме всеки път, но някой ден....... защо не!!!
« Последна редакция: Август 18, 2014, 04:56:28 pm от ivanov »

 

Връзки

Екскурзии и почивки