Травел Форум

Хотел Феникс, Созопол

dobri81

Хотел Феникс, Созопол
« -: Август 07, 2014, 06:02:09 pm »
Тазо година почивахме в хотел Феникс в Созопол.
Съвсем случайно намерих хотела в интерен една седмица преди да заминем. Сайтът на хотела е доста семпъл, но фактът, че е на пъва линия ме привлече.
Направихме си резервация и пратихме депозит по банков път.
Цената, която ни предложиха от хотел Феникс, Созопол за настаняване на първа линия с изглед към морето бе много добра.
Взехме си билети и хайде на море. Слязохме сутринта в Бургас, пихме кафе, ханахме палачинки и направихме разходка с влакчето в морската градина. Докато се усетим стана обяд. Хванахме автобуса до Созопол и към 14 ч. бяхме на рецепцията на хотел Феникс.
Оказа се, че хотелът е на "Веселата улица", най-уживеното място в Созопол. Наоколо бе пълно със заведения, магазини, различни забавления още какво ли не.
Стаите в хотел Феникс, Созопол са разделени на два типа: изглед море - предпочитаните стаи и изглед към улицата. Не ви препоръчвам да си взимате изглед улица, защото под терасати ви вечерта е ад. Тълпи от народ и ужасен шум от няколко заведения, които се надвикват, чрез ромските си изпълнители.
Настанихме се в стая с изглед към морето. Страхотна гледка, пред теб плаж и море, вечерта се чуваха заведенията на около , но поносимо, а през ноща и на сутринта се чуват само морските вълни - страхотно чувство.
Като квадратура бих определил стаите като много добри и широки. Мебелите бяха що годе добре. Хигиената прилична. Персонала и управителя много любезни.
Преди да отидем четох по форумите лоши неща за хотела, но реших да видя с очите си и не съжелявам. Нямали сме проблем нито с топлата вода, нито с тока, нито с водата, нито с асансьора. Бяха писали по форумите, че асансьорът не работил, та сградата е 4 етажна, големият проблем ако няма асансьор. В хотела коментирахме с охраната за развалящия се асансьор и стана ясно, че асансьорът се разваля като се натъпчат в него 10 човека. Въпреки указателните табели то българинът е "голямо прасе" а после се оплаква.

Закуската и вечерята бяха уредени в Ресторант "Стъро село" - моята препоръка е никога, ама никога не сядайте в този ш... ресторант, но за Стъро село ще пиша в раздел "Заведения за хранене".

Пътешественик

Re: Хотел Феникс, Созопол
« Отговор #1 -: Август 13, 2014, 12:55:37 pm »
И аз ще напиша няколко хубави думи, за този хотел. Имам жена и две деца под 3 годишна възраст. Много се чудехме дали да ходим на почивка с тези деца, но в крайна сметка се решихме. И ние, както пише създателя на темата, почти в последния момент намерихме този хотел. По същия начин преведохме капаро, а цената беше МНОГО ДОБРА. Приятели ми казват, че за по 7 до 10 лв. на човек, ще си намерим къща, но за нас, с тези две деца, беше много важно да сме на първа линия. Освен това, за децата не сме платили нито стотинка. И така, речено сторено. Тръгнахме с влака, защото си нямаме кола. Приемете един съвет от мен, по възможност не пътувайте с БДЖ! Аз съм фен на железниците, но такова кошмарно пътуване не съм имал, а не пътувам за пръв път. За това, ще напиша в друг раздел, за да спазваме правилата на форума. Криво ляво, слязохме в Бургас и влажният утринен въздух ни обгърна. Затътрихме се по перона, а слънцето препичаше, все едно е обед, а то беше само 7:30 ч. Бяхме си поръчали такси, предварително, че нали си нямаме талига. Пътуването до хотела мина гладко, като изключим това, че шофьора уж го знаеше, а се оказа, че не е така, но го намерихме, след 15 минутно лутане из Созопол. Това не му донесе повече пари, защото при поръчката се уговорихме за 35 лв. и толкова му платихме. За хотела друго няма да казвам освен, че бяхме малко притеснени от публикациите за асансьора, защото сме с бебешка количка, но притесненията ни бяха неоснователни. Чистотата беше на ниво, щом спокойно пускахме едногодишният ни син да си пълзи. Удобството да си на първа линия го усетихме веднага. Големият ми син е на 2 години и 9 месеца и си върши нуждите в детско гърне, и нямаше проблем, докато сме на плажа, да отскочим до стаята. Ние също имахме закуска и вечеря във въпросната кръчма "Старо село". За нашите проблеми там, ще пиша в "Черен списък на заведенията". Просто я подминавайте от далеко и не си и помисляйте да сядате там. И за музиката съм съгласен, че е прекалено шумно, но явно това е цената, която трябва да се плати, щом искаш да си на първа линия. Манталитета ни е такъв! И въпреки всичко, пак бих отишъл в хотел "Феникс"!
« Последна редакция: Август 13, 2014, 01:33:48 pm от Пътешественик »

Неактивен Калоян

  • *
  • 14
  • +0/-0
    • Профил
Re: Хотел Феникс, Созопол
« Отговор #2 -: Септември 15, 2015, 12:45:08 am »
Хотелът е на първа линия и в същото време е на най-оживената улица в Созопол, но нещо с мениджмънта не му е наред.

 

Връзки

Екскурзии и почивки