Травел Форум

Как да качим мускулна маса? 7 съвета

Йордан Йорданов

Как да качим мускулна маса? 7 съвета
« -: Август 18, 2014, 08:41:34 pm »
За да наблюдавате прогрес в тренировките са ви необходими знания, упоритост и постоянство. Следващите 7 съвета ще се отразят положително на мускулната ви хипертрофия и постигането на обнадеждаващи резултати за по-кратък период.

- Най-доброто упражнение е това, към което вашето тяло все още не е успяло да привикне.
Тялото ви не изпитва стрес към упражненията, които изпълнявате твърде дълго време. Променяйте ги през известен период, а също и броя на повторенията, сериите и почивките между тях.

- Тренировките трябва да са кратки.
Двучасовите престои във фитнеса няма да ви направят мускулести. Идеалната тренировка продължава между 45 и 60 минути. След това нивото на тестостерон започва да спада, а на кортизола, напротив, се увеличава.

- Работете както с големи, така и с малки килограми.
Правете тежки базови упражнения със серии до отказ. Но не бива цялата ви тренировка да е високо интензивна. Включвайте и донапомпващи с по-ниско натоварване и по-голям брой повторения.

- Сведете броя на кардио тренировките до минимум.
Аеробните занимания са изключително полезни и препоръчителни, но в този период броят им трябва да е ограничен до 1-2 пъти седмично. Те ще ускорят възстановителните процеси, но не прекалявайте и с интензивността и се придържайте към пулс 50-65% от максималния.

- Контролирайте се за стриктни изпълнения и пълна амплитуда.
Правилната техника, без излишни махове на тялото е просто задължителна. Пълната амплитуда ще подобри гъвкавостта на мускулите и ще гарантира натоварването им по цялата площ.

- Определете броя на тренировките си седмично според типа тяло.
Ако телосложението ви клони към ендоморф, то посещенията ви в залата трябва да са минимум 4. Ако трудно качвате тегло и сте ектоморф тренировките не бива да са повече от 3 – виждате каква огромна роля играе типът тяло.

- Направете си тренировъчен график, който ще можете да спазвате.
Ако нямате възможност да посещавате често фитнеса е глупаво програмата ви да включва 4 или 5 занимания в седмицата. От разпокъсани тренировки ползата е почти никаква. Дори и броя им да е 8-10 пъти месечно, това е за предпочитане стига да сте постоянни. А при някои бодибилдъри даже този график е по-ползотворен, тъй като имат повече време за възстановяване и превъзстановяване.

За Автора
Йордан Йорданов - Персонален Фитнес Треньор и Консултант
« Последна редакция: Август 18, 2014, 08:43:45 pm от Йордан Йорданов »

 

Връзки

Екскурзии и почивки