Травел Форум

Не посещавайте ресторант "Стъро село" в Созопол

dobri81

Това лято бяхме в Созопол и отседнахме в хотел Феникс. Хотелът беше приличен, но ресторантът в който беше уредена закуската и вечерята бе под всякаква критика. Не се лъжете и не сядайте в ресторант Стъро село в Созопол.
За закуска по някога имаше принцеси, принцесите обаче бяха от краешника на хляба, айранът доста разреден бе направен от вкиснало мляко. Случваше се да си заявиш кифлички за закуска а ти носят кутренце баничка Бела.
За вечеря от хотела също изхранването ставаше в същия ресторант Стъро село - ужас!!!
На нас, гостите на хотел Феникс ни носят сухи, гадни и отвратителни шишчета а на външните случайни гости на ресторанта на вид добре овкусени шишчета с подправки, лук и чушки.
Един ден си поръчахме за вечеря три порции с кебапчета, но ни сервираха една порция кебапчета, една порция кренвирши на фурна и една порция буламач. Въпреки, че бяхме си платили за престоя и храната се чувствахме като натрапници във въпросният ресторант Стъро село, все едно сме отишли там да искаме подаяние и помощи.
Всичко обаче мина граници, когато един път ни донесоха уж яйца по панагюрски. Яйцата не бяха сварени а суровия жълтък плуваше в чинията.
Само за сведение ще спомена, че в това елитно заведение чаша айран от старо мляко, което е доста празредено струва 1,80 лв., колата бе 2 лв. а Пиринското 2,60 лв. Сурови яйца с плуващ жълтък близо 5 лева.
Когато поискаш сметката не ти носят касов бон а нещо изпринтено, което няма никаква данъчна стойност.
След като си поисках касов бон сервитьора остана доста учуден и след 5 минути ми донесе такъв. Номерът на касовият бон бе 125. 24 часа по-късно след изрично изискване на касов бон, за да си платим новата смека, то той бе с пореден номер 126. Междувременно вечерта в кръчмето гостува Азис. Т...а с..а кръчма бе препълнена, но според касовият апарат е нямала клиенти.
Направи ни впечатление, че другите заведения около тях си издават касови бонове при поискване на сметката им, а номерата на същите минаваха много над 7 хиляди.
И какъв е извода: някакъв си селендур от Ямобл с връзки в общината си вдига барака, храни хората с боклуци, продава скъпо а и на всичкото отгоре нито плаща данък печалба, нито плаща ДДС.
Никога не сядайте в Ресторант Стъро село в Созопол, което е стопанисвано от "Реал Инвест 75" ЕООД

Пътешественик

Re: Не посещавайте ресторант "Стъро село" в Созопол
« Отговор #1 -: Август 13, 2014, 02:48:53 pm »
Ще се присъединя към описанието на dobri81 за това "заведение" и ще разкажа нашите неприятни преживелици. И на мен ми направи впечатление, че не издават касов бон, но да си призная, не съм си и искал, което е много глупаво от моя страна. Ако всички започнем да следим за тези нередности, такива случайни пишлеменца, като собственика на тази дупка, ще си плащат данъците и тогава ще има достатъчно пари за здравеопазване, за образование, за инфраструктура и т.н. Ето и нашата история. Имам семейство, състоящо се от съпруга и две деца под 3 годишна възраст. В "Мнения за хотели в България", в темата за хотел "Феникс съм дал по-подробно описание за семейството ми и как сме решили да почиваме в Созопол. За това, тук няма да се повтарям. Пристигнахме в Созопол около 9:00 ч. и отидохме на рецепцията на хотела. Знаехме, че настаняването е след 14:00 ч., но и без това, с багажа, нямахме много възможности за разходки. Служителя като ни видя, направо ни каза, че ще ни настани, но в съседната стая на тази, която е била предвидена за нас. Попита ни дали имаме нещо против и ние, разбира се, му отговорихме, че нямаме. Първо, че ни настанява 5 часа по-рано, второ, че стаята е пак с изглед към плажа. Настанихме се и като се пооправихме малко, решихме да се поразходим, за да пием кафе и да закусим. Вече беше станало към 10:30. Излизайки от хотела, веднага ви се набива на очи въпросното "заведение" "Старо село" и ние хоп, та там. Курдисахме се на масите, а сервитьора чевръсто се завтече към нас. След баналните поздрави и любезности, започнахме с поръчките.
- Две кафета, казва съпругата ми, а сервитьорчето я срязва веднага!
- Много съжалявам, но нямаме кафе!
Това беше първият проблем с тях, но на нас ни се стори нормално. Казахме си, че може машината да се е развалила или нещо такова. Закусихме в едно бистро, което е точно от лявата страна на хотела, когато сте с лице към входа. Забравих му името сега, но ще го напиша, когато се сетя. Никак не беше скъпо и доволни се качихме в стаята, че децата трябваше да спят. Първата вечер, нямахме вечеря и отново с бодра крачка се отправихме към "Старо село". Любезно ни поканиха и си поръчахме следните неща.
За мен: 1 овчарска салата, 1 пилешка пържола, 1 голяма мастика и 1 чаша айран.
За съпругата ми: 1 зелена салата, 1 панирани кашкавалчета със сладко и 1 сок фреш.
За голямото дете: 1 картофено пюре и 1 сок фреш.
За тази поръчка платихме 48,80 лв., като оставихме 50 лв.
Разбира се, стори ни се прекалено скъпо, но нали сме на море?
След това, отидохме на рецепцията, за да си изберем закуска за следващия ден.
- Полага ви се, казва служителя, по една топла и една студена напитка и това, което сте си избрали да ядете. Всичко било включено в студените напитки без фреш. На сутринта отиваме и гледаме, че вместо мюсли са ни донесли мини банички. Поискахме си и кафето и вода, а на детето му поръчахме фреш, който е 150 мл. и струва 6 лв. Сметаната е 0,50 лв. След като изконсумирахме закуската си, трябваше да чакаме сервитьора около 20 мин., за да дойде, да прибере мръсните чинии и чаши и да платим сока и сметаните. Той обаче ни заяви, че това влизало в закуската и не трябва нищо да плащаме.
- Еха, казваме си ние и доволно заприпкахме към плажа. На вечеря обаче, иде един сърдит батко и направо ни се кара.
- Ма вий, що ни сте си платили смиетката от сутринта? Дължити ни сиедям лева.
- Ама господине, заоправдавахме се ние, колегата ви ни каза, че не трябва да плащаме, но няма проблеми, ще си платим, а той пак ни се кара.
- Ша си платити ми, де ша идити, чи няма да си платити!
- Ето де, плащаме, казвам аз вече раздразнен от клоуна до нас и му давам 10 лв. На следващата сутрин отново проблем. Сядаме, а закуската ни я няма. Чакахме 10 минути и по едно време идва, отново с друга закуска. Бяхме поръчали принцеси с кашкавал, а ни донесоха с кайма, но пак нищо не казахме, а си ги хапнахме. Но кафето не идва, а бебето започна да става неспокойно. След 20 минутно чакане, сервитьора се появи да изчисти съседни две маси и ние го питаме.
- Извинете, но кафе ще има ли тази сутрин?
- Ми ако си поръчати, ша има дие!
- Е нали ни се полага към закуската? - упорстваме ние. Защо трябва да си поръчваме?
- Ааа, туй ли, ми ша ви дуниса ку искати - рече той.
- Да искаме, с две сметани и две води. Носи ни кафето и ни пита.
- С кафиету искати ли сок?
- Не, искаме вода, му отговаряме.
- Ни можи вуда, само сок.
- Е, как така вчера можеше, а днес не може? - пулим се ние на среща му.
- Ми тъй са ми казали, чи можи само сок. Сока, който дават за закуска е разредено степче с вода.
- Че нали сока с вода го разреждате, му се караме вече ние. Донесете ни вода.
След половин часова разправия, ни донесе две чаши чешмяна вода. Както се сещате, вече ни се отпи и кафе, и вода. Бебето не искаше да стои в количката и трябваше да го държа на ръце и така да си изгълтам кафето, но нали ни се полага!
После нещата се повтаряха. Държат се с теб, все едно си натрапник и нарочно те карат да чакаш повече от необходимото. Поръчваш си едно, а те ти носят друго. По едно време, спряхме да поръчваме фрешове на детето от там, защото не ни харесваше как се държат с нас и защото после не можеш да ги хванеш да си платиш. Ако и след този разказ, някой все пак реши да седне там, то той явно няма никакво чувство за самоуважение. Не ходете в тази дупка, Българи! Кажете на приятели, а те да кажат на техните и така повече хора да узнаят за тези мушеници. Копирайте написаното и го пуснете по вашите форуми, сайтове и социални мрежи. Само така можем да си направим живота по-приятен и да му се наслаждаваме. Тази рубрика явно ще просъществува, защото в България има ужасно много нередности. Бизнеса се оглавява от мухльовци, без необходимото образование или с не достатъчно такова. Техният манталитет е да откраднат, прецакат, излъжат, скатаят нещичко, а така не може. Ето, признах си, че не съм искал касов бон от мухльовците от "Старо село", но е добре всеки да го иска. Повярвайте ми, няма как кръчма на плажа, да има само 125 клиента, или нещо подобно. Това е очевадно пране на пари и укриване на данъци. Кръчмето никога не е било препълнено, но си имаше клиентела. Хайде, останете си със здраве и идете ли в Созопол, отидете пред хотел "Феникс" и погледнете срещу него, за да видите къде не трябва да сядате. "Старо село" е срам за България, за българската туристическа индустрия и за мен, като българин. Срамувам се от тези мухльовци.

Послепис:

Заведението, от което останахме доволни и чието име не можах да се сетя, когато писах този отговор, се казва бистро "Хавай" и е точно до хотел "Феникс".
« Последна редакция: Август 13, 2014, 02:56:59 pm от Пътешественик »

hrissss

Re: Не посещавайте ресторант "Стъро село" в Созопол
« Отговор #2 -: Август 14, 2014, 12:26:11 am »
Минавал съм пред тази механа и някакъв досадник всеки път ни приканваше да сме заповядали. Седнахме един път и дим да ни няма. Цените са прекалено високи за тази дупка и мизерия. Ден 2 години храни при тях.

jzoro

Re: Не посещавайте ресторант "Стъро село" в Созопол
« Отговор #3 -: Август 24, 2014, 04:48:18 pm »
Най-мизерното заведение в Созопол е Стъро село. Кухнята е пълна с плъхове и хлебарки. Готвача ходи до тоалетната и след това не си мие ръцете. Пълна мизерия е, а цените са космически.

Неактивен Калоян

  • *
  • 14
  • +0/-0
    • Профил
Re: Не посещавайте ресторант "Стъро село" в Созопол
« Отговор #4 -: Септември 15, 2015, 01:05:06 am »
Тия мизерници още ли ги има? 8)

Неактивен Sozopol

  • *
  • 1
  • +0/-0
    • Профил
В Созопол има достатъчно заведения, не си губете времето, не си харчете парите там. Не си струва. Безумно скъпо е, а храната им е доста мизерна и с ниско качество.
Изтрийте всякакви контакти на ресторант Стъро село.

 

Връзки

Екскурзии и почивки