Травел Форум

Обща дискусия => Да побъбрим => Темата е започната от: plamen в Декември 31, 2014, 02:09:17 am

Титла: Фалира grouponi.bg
Публикувано от: plamen в Декември 31, 2014, 02:09:17 am
30 излъгани от сайта за групово пазаруване grouponi.bg са залели с жалби Комисията за защита на потребителите. Близо 30 сигнала разглежда комисията само през последния месец. Хората твърдят, че са платили стоката през сайта, но тя не е била доставена.
Сайтът е на фирмата "Интермедия 2008" ЕООД, а до момента КЗП не е успяла да открие собственика му. 20 от сигналите вече са предадени на полицията. По този повод министърът на икономиката Божидар Лукарски разпореди КЗП да следи засилено интернет търговията по празниците, пише "Стандарт".
В правомощията на комисията е да провери дали на сайтовете за електронна търговия има цялата изисквана по Закона за защита на потребителите информация - адрес, пощенски код, телефон и др. Когато нелоялният търговец изчезне, случаят се предава на Икономическа полиция.
Министър Лукарски призовава гражданите да са по-бдителни при пазаруването по интернет и в случай на нередности да сигнализират КЗП. Експертите съветват потребителите да не плащат авансово, а при доставка на стоката или услугата, с наложен платеж при получаване на стоката. Министър Лукарски подчерта, че министерството ще наложи строг контрол срещу подобни практики от нелоялни търговци.